Afbeelding
Pixabay

Diamant voor Ate en Hennie Hooft: ‘Kieskeurig, maar met Ate was het anders’

25 januari 2023 om 16:00 Mensen

LEUSDEN Het echtpaar Ate en Hennie Hooft-Blom vierde op maandag 23 januari zijn 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Gerolf Bouwmeester en jeugdburgemeester Roan van Wieringen gingen op woensdag 25 januari daarom op bezoek bij het echtpaar en feliciteerde hen namens het college.

Mevrouw Heniie Hooft-Blom is geboren in Soest (21 mei 1938) in een gezin met acht kinderen en de heer Ate Hooft is geboren (18 september 1936) in Leusden wat toen nog Hamersveld heette op de Kanaalweg in een gezin met vijf kinderen. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens dansles in Hoogland waar zowel de jeugd uit Soest als uit Leusden naar toe kwam. Hennie was nogal kieskeurig in het uitkiezen van vriendjes en meestal na twee weken maakte ze de verkering al weer uit. Maar met Ate was het anders, hij bracht haar na dansles helemaal naar de Kanaalweg in Leusden en fietste dan terug naar Soest. Opa zei toen: ,,Hennie is ook weer twee weken ‘onder de pannen’”, maar dat werd dus zestig jaar.

Ate en Hennie hebben vier kinderen zoals ze dat zelf zeggen (ze houden ook heel veel van de schoonkinderen), vier kleinkinderen en één achterkleinkind. Ate is begonnen als timmerman in de bouw maar is na een ongeluk in 1975 omgeschoold naar boekhouder en heeft tot aan zijn pensioen gewerkt bij de Grondmij in de Bilt en later in Waddinxveen.

Hennie heeft altijd de huishouding gedaan en heel goed voor de kinderen gezorgd. Na altijd in Soest gewoond te hebben zijn ze in 2009 weer in Leusden komen wonen.

Hobby’s van Ate zijn bariton blazen bij muziekvereniging PVO in Soest waar hij nog steeds zijn deuntje mee blaast bij de harmonie, de blaaskapel en de dweilkapel. Hij is oud-koning van het Groot Gaesbeeker Gilde in Soest waar hij nog altijd naar toe gaat, omdat de oud-koningen nog steeds nauw betrokken worden bij optredens en gildefeesten. Verder houdt hij duiven samen met een compagnon aan de Kanaalweg en hij gaat nog iedere morgen op de fiets naar de Kanaalweg om de duiven te voeren, hokken schoon te maken en de duiven even los te laten.

Beiden zijn verzot op kaarten en zitten in verschillende kaartclubs onder andere van de duivenclub. Hennie gaat nog iedere donderdag aqua gymen in het zwembad in Leusden samen met haar zus Corrie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie