Afbeelding

Eigen plek voor DownTownLeusden

16 mei 2022 om 21:06 Overig Deel je nieuws

In de onlangs geopende toerismewinkel van Leusden Natuurlijk (vh VVV) heeft DownTownLeusden  (DTL) een eigen plek.

Een plek om inpakwerk te doen, creatieve cadeaus te maken én als uitvalsbasis voor klussen op de Hamershof. De DTL’ers kunnen ondernemers van het winkelcentrum helpen bij ondersteunende werkzaamheden, maar zij zorgen ook dat de Hamershof er schoon en verzorgd bij ligt. Elke zaterdag zijn de jongeren van DTL in de winkel én op het plein aan het werk. 

Zaterdag 14 mei waren de jongeren voor het eerst actief in de Hamershof en maakten een ronde door het winkelcentrum om kennis te maken met de winkeliers én om hun diensten aan te bieden.

DownTownLeusden is een lokale organisatie die zich inzet voor werk voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het doel is om voor alle mensen met een verstandelijke beperking uit Leusden een passende werk- of dagbestedingsplek te realiseren in Leusden.   

De stichting organiseert inmiddels al vijf jaar enkele malen per jaar de zogenaamde meewerkdagen (vh sprokkelstage), waarin mensen met een verstandelijke beperking, ondernemers en hun klanten kennis met elkaar maken. Daarnaast assisteert de Leusdense organisatie al jaren bij tal van activiteiten en evenementen van maatschappelijke organisaties, serviceclubs en ondernemingen. Daarnaast wist men een veelheid aan arbeidsplekken, stageplekken en dagbestedingsactiviteiten te realiseren. 

DownTownLeusden heeft nog plek voor jongeren met een verstandelijke beperking die werkervaring op willen doen. Ook is men nog op zoek naar vaste begeleiders voor de zaterdag. De werkzaamheden van en voor DTL worden op vrijwillige basis verricht.

Meer informatie: www.downtownleusden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie