Afbeelding

Inschrijving 3e Zomer Textiel Festival is gestart

Overig Deel je nieuws

Alweer voor het derde jaar organiseren Marga Rabouw van Rabouw Art en Anita van der Vlist van Mod’ani een geweldige modeweek vol workshops en gezelligheid. Van 11 t/m 14 juli zijn jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar 4 dagen welkom op het Zomer Textiel Festival in hun ateliers aan de Olmenlaan in Leusden.

 

Workshops

Er is weer een gaaf programma samengesteld. Gedurende de week leren de kinderen o.a. te werken met een weefraam, omgaan met de naaimachine, mode tekenen, ontwerpen op de paspop en stof vilten. Ook andere handwerktechnieken komen aan bod, zoals: punniken, haken, macramé en nog veel meer. Aan de hand van de workshops maken de kinderen unieke werkstukken met verschillende materialen en gereedschappen. 

Paper Weddingdress Challenge

Inmiddels is de Paper Weddingdress Challenge al een aardige traditie geworden. Voor deze challenge worden de kinderen verdeeld in teams met de opdracht een trouwjurk op de paspop te ontwerpen met wc-papier. Elk jaar ontstaan prachtige kunstwerken. De winnende jurk van vorig jaar is nog tot eind juni te bewonderen in de hal van de locatie.

 

Recycle oude spijkerbroeken

Behalve nieuwe materialen is er ook aandacht voor hergebruik. Recycle en upcycle dus! Voor een van de workshops zijn nog veel oude spijkerbroeken heel welkom!

 

Het Zomer Textiel Festival is een prachtige gelegenheid voor de jeugd om de eigen creativiteit te ontwikkelen, te inspireren en geïnspireerd te worden, maar vooral ook veel plezier te hebben met elkaar. 

Presentatie

Donderdag wordt de week afgesloten met avondeten en een supergave presentatie voor familie, vrienden en kennissen.

 

De creatieve week trekt niet alleen jeugd uit Leusden. Ook vanuit Achterveld, Amersfoort, Soest, Woudenberg en Zeist weten ouders en kinderen het festival inmiddels te vinden.

 

Datum: 11 t/m 14 juli 2021 van 8.30 – 16.00 uur

Leeftijd: 8 t/m 17 jaar

Kosten: € 210,- 

Locatie: Olmenlaan 8, Leusden

Inschrijven via: www.rabouwart.nl en www.modani.nl

Informatie: info@rabouwart.nl (06-27481413) en info@modani.nl (06-23564544)

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie