Afbeelding

Excursie waterdiertjes vangen in de Schoolsteegbosjes

10 juni 2022 om 15:04 Overig Deel je nieuws

Leusden: De Groene Belevenis en stichting De Boom organiseren op zaterdag 25 juni van 13.30 tot 15.00 uur de familie excursie waterdiertjes vangen in de Schoolsteegbosjes.

De Schoolsteegbosjes vormen een bijzonder en waterrijk natuurgebied tussen de Hamersveldseweg, de Schoolsteeg en de Liniedijk langs het Valleikanaal.

Tijdens de familie excursie wordt het waterleven in het gebied letterlijk onder de loep genomen. Na een korte introductie over de Schoolsteegbosjes en haar bewoners kunnen kinderen onder begeleiding onderzoek doen in de poelen in het gebied. De waterpartijen in het natuurgebied zijn rijk aan dier- en plantensoorten waarmee succes gegarandeerd is. 

Maak gebruik van de mogelijkheid om waterdiertjes te zoeken in een natuurgebied dat normaal gesloten is voor publiek en meld je aan voor deze bijzondere familie excursie!

Deze excursie wordt georganiseerd in het kader van de Buitenweek (24 juni t/m 2 juli) en is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht via: www.degroenebelevenis.nl/eropuit

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie