Afbeelding
Politie.nl

Politie waarschuwt voor steeds meer onverzekerde fatbikes

15 december 2022 om 11:31 Overig

LEUSDEN Regionale politiekorpsen waarschuwen ouders voor onverzekerde fatbikes en elektrische steps die ze ‘steeds vaker aantreffen op de openbare weg’. Als deze namelijk een ‘elektrische hendel’ heeft of harder kan dan 25 kilometer per uur, is de bestuurder niet verzekerd bij een calamiteit op de openbare weg.

,,Wij zien als politie steeds vaker jongeren met fatbikes en elektrische steps op de openbare weg. Let bij de aanschaf goed op of er een gashendel op zit en of deze niet harder loopt dan 25 kilometer per uur. Deze voertuigen zijn niet verzekerd en dus niet toegestaan op de openbare weg. Indien er een ongeval plaats vindt, ben je dus niet verzekerd en zal een verzekering ook niets uitkeren.”

De politie is naar eigen zeggen de laatste tijd actief aan het waarschuwen. Wanneer zij constateert dat er hierna nog een keer op een fatbike of elektrische step met gashendel wordt gereden, wordt er bekeurd en zal de fatbike of elektrische step ook in beslag worden genomen. ,,Deze fatbikes of elektrische step krijg je daarna niet meer terug. Sommige elektrische steps of fatbikes zijn duur in de aanschaf, en dit geld ben je dan ook meteen kwijt. Onderaan de streep loont het dus om je goed te laten informeren bij aanschaf en te controleren of deze is toegestaan op de openbare weg.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie