Afbeelding
Crossbodytas

Dit zijn de voordelen van een crossbodytas

19 mei 2020 om 07:35 Partnercontent

Of de tas officieel ooit zo is ontwikkeld is de vraag, maar in ieder geval wint de crossbodytas steeds meer terrein. Wat is het eigenlijk? 

Wie meent dat een crossbody tas een uitvinding is van de 21ste eeuw, heeft het mis. Denk maar eens aan de vroegere postbode (tegenwoordig heet dat een postbezorger). Hoe droeg hij zijn tas met kaarten en brieven? Precies, crossbody. Alleen heette dat toen nog niet zo.

Dat heette eigenlijk helemaal niet. Daar was geen woord voor, en nog eigenlijk niet, want we gebruiken het Engelse woord voor het dwars over je bovenlijf dragen van een tas. Dat daar überhaupt een (weliswaar buitenlands) woord voor kwam, zegt natuurlijk wel íets. Naast de schoudertas en de rugzak, was het op enig moment ‘hot’ om je tas met behulp van een verstelbare schouderband crossbody te gaan dragen.

De postbode kende het voordeel van de crossbodytas 

Dat is vooral fijn omdat dat lekker draagt en je je handen vrij hebt. De tas hangt stevig op de heup, of iets hoger zoals je wilt, en je kunt er gemakkelijk iets uitpakken zonder dat je de tas van je lijf hoeft te nemen. Dat is het nadeel van een rugzak. De crossbodytas is in dit geval in het voordeel, en dat wist de postbode ook!

De postbode was veelal een man. Tegenwoordig zien we juist veel vrouwelijke postbezorgers. Al met al dragen zowel vrouwen als mannen een crossbodytas. De mannen gewoon over hun jack, colbertjasje of anderszins. Vooral de schoudertas heren die crossbody wordt gedragen, staat volop in de belangstelling.

Ze zijn er in vele maten en materialen. Van leer tot kunststof en canvas. Veelal in bruintinten en in zwart, maar ook de knalgele schoudertas is gesignaleerd. Allemaal van kwalitatief mooie tassenmerken. Denk aan RAINS, Burkely, MYOMY, DSTRCT en ga zo maar door.

Crossbodytas veelzijdiger dan rugzak

In het land der tassen doen zich nogal eens verschuivingen voor als het gaat om de manier van het dragen van een tas. Gelukkig zien fabrikanten ook wel in dat er met één tas veel meer mogelijk zou moeten zijn, mits er een stevige en verstelbare schouderband bij wordt geleverd.

Dan draag je een handtas net zo makkelijk over je schouder als crossbody en zwiep je deze ook met gemak richting de rug. Dan hangt de tas comfortabel op de rug, bijvoorbeeld als je fietst. Door zijn veelzijdigheid verslaat de crossbodytas vooralsnog de rugzak. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie