Afbeelding
Foto door form PxHere

5 tips om slim je reistas in te pakken

20 mei 2020 om 14:02 Partnercontent

Het heeft soms heel wat om het lijf als je een weekend weggaat of op reis gaat voor een aantal weken. Wat neem je wel en wat neem je niet mee, en hoe kríjg je het allemaal mee?

Iedereen weet wel dat het paspoort mee moet. Evenals reispapieren, bankpasjes en de oplader voor de telefoon. Als het om kleding gaat, wordt het lastiger. In de meeste gevallen wordt er te veel kleding meegenomen. Zeker een derde komt schoon weer mee terug. Herken je het? Niet erg, maar als je een weekendtas moet vullen en je stopt er zoveel kleding in dat je favoriete schoenen er niet meer bijpassen is dat zonde. Daarom een aantal inpaktips voor als we weer op reis gaan.

Zorg voor een lijst

Het voelt misschien wat overdreven, maar echt… maak een lijst. Er zijn online zelfs meerdere checklists te vinden voor als je er zelf niet uitkomt. Die lijsten zijn er niet voor niets. Zelfs als je een weekend op pad gaat en je weekendtas moet inpakken, is een lijst al handig.

Doe het niet op het laatste moment

Als je onverwacht op reis moet, kan het natuurlijk niet anders, maar als je al ver van tevoren weet wanneer je vertrekt, zorg er dan voor dat je ook ruim van tevoren je reistas klaar hebt staan. Stop er stap voor stap zaken in die je per se mee wilt nemen. Met andere woorden: neem voor inpakken ruim de tijd.

Rol kleding op

Heb jij je t-shirts nog op een stapeltje in de kast liggen? Dan wordt het tijd dat je dat anders gaat aanpakken. De Marie Kondo methode is een aanrader om je op weg te helpen. Is op internet van alles over te vinden. Het komt erop neer dat je kleding oprolt. Neemt minder plaats in en je ziet in één oogopslag wat je hebt. Doe dat ook als je een reistas inpakt. Bijkomend voordeel is dat het minder snel kreukt. Broeken en overhemden vouw je dan wel gewoon op en die leg je er als laatste bovenop. De overgebleven ruimte vul je op met ondergoed, sokken en hemdjes bijvoorbeeld. Die sokken passen ook wel in een paar schoenen. Pak het slim aan.

Houd toiletspullen apart

Je moet er niet aan denken dat er een flesje breekt of opengaat in je koffer. Bescherm het daarom in zakjes en bakjes en stop het dan pas in de toilettas. Sommige dingen zijn zo kwetsbaar dat je ze beter goed beschermd in je handtas mee kunt nemen.

Laat je goed informeren

Voor vliegvakanties gelden eigen regels als het gaat om bagage. Lees dat online op de site van de betreffende maatschappij door voordat je van alles in een koffer stopt. Ook als het gaat om het gewicht van koffers en tassen en het formaat en het gewicht van handbagage. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie