Afbeelding
Lucy Wilkinson

Verfraai de buitengevel met duurzame houten bekleding

8 oktober 2020 om 11:00 Partnercontent

Is het upgraden van uw huis met fraaie nieuwe elementen een van uw grootste hobby’s? En steekt u voordat de koude maanden aanbreken graag uw handen nog een keer uit de mouwen? Dan is het bekleden van de buitengevel met duurzame houten delen wellicht een goede optie. Hiermee creëert u een tijdloze en stijlvolle uitstraling en beschermt u de gevel tegen weersinvloeden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een potdekselconstructie toe te passen. De wind kan dan niet naar binnen en regenwater wordt gemakkelijk afgevoerd. Douglas Zweeds Rabat is een materiaal dat zich uitstekend leent voor het bekleden van buitengevels. Het behoort tot één van de hardste houtsoorten van Europa. De rabatdelen zijn eenvoudig te bevestigen en gaan vele jaren mee.

Authentiek effect

Het is aan te raden om voordat u met de klus begint, een goed plan te maken. Er zijn legio mogelijkheden om de buitengevel te voorzien van gevelbekleding van Zweeds rabat. Die variëren van modern en industrieel tot landelijk en klassiek. Bepaal dus eerst de stijl die u de gevel wilt geven. Vervolgens kunt u zich oriënteren op de specifieke materiaalsoort. Als u voor het authentieke Scandinavische effect wilt gaan, zijn er zwarte rabatdelen. Maar ook planken in een groene of naturelle tint behoren tot de mogelijkheden. Alle soorten Douglas Zweeds Rabat komen echter overeen doordat de rechte achterzijde en de zichtzijde van de plank taps toeloopt, waarbij de bovenkant dunner is dan de onderkant. Het is prettig om te weten dat ook het dunne gedeelte van de plank solide is. Die zal daarom niet zomaar barsten of scheuren. 

Hoge duurzaamheidsklasse

Maar u kunt ook kiezen voor Red Cedar als u de waarde van uw woning wilt vermeerderen met sfeervolle houten gevelbekleding. Dit hout laat zich gemakkelijk bewerken, blinkt uit in duurzaamheid en is licht in gewicht. Daarom is Red Cedar een populaire houtsoort voor bouwwerken in de tuin en voor buitenconstructies aan het huis. Ook de grote kleurvariatie en de mooie houtstructuur maken het natuurproduct geliefd. Bovendien is Red Cedar uitstekend bestand tegen houtrot, insecten en schimmels. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie