Afbeelding
Laminaat kopen

Laminaat kopen

21 oktober 2020 om 16:15 Partnercontent

In Nederland is laminaat een van de meest favoriete vloeren binnenshuis. Niet voor niets dat er ook de mogelijkheid is om laminaat zelf te leggen! Het is om verschillende redenen een aantrekkelijke vloer om in huis te halen. Laminaat is in vergelijking tot andere vloeren namelijk relatief goedkoop, het is kwalitatief goed, het vergt niet veel onderhoud en het is gemakkelijk zelf te leggen!

Wat is laminaat? 

Laminaat wordt opgebouwd uit verschillende lagen. Het aantal lagen verschilt per vloer, maar in principe zijn er 4 lagen die altijd worden gebruikt. De bovenste laag is de beschermlaag, deze zorgt er onder andere voor dat water niet in de onderlagen terecht komen. Verder zorgt deze laag voor een UV-bescherming, wat verkleuring van de vloer tegengaat. De tweede laag is de decor laag, hierdoor kun je een mooie print uitzoeken voor op de vloer. De derde laag is de basis laag, waar de stevigheid van de vloer vandaan komt. Dit is een HDF (High Density Fibreboard) laag, de dichtheid van dit materiaal zorgt voor een sterke basis laag. De laatste laag is de onderlaag, deze is bedoeld om het vocht van onderen tegen te gaan en stabiliteit van de vloer te garanderen. Al deze lagen zorgen ervoor dat deze vloer zo gewild is!

Zelf leggen? Eenvoudiger dan je denkt! 

Heb je een nieuw huis en wil je deze van een fijne vloer voorzien? Laminaat leggen is eenvoudigerdan je denkt. Zelfs als je geen ervaren klusser bent is dit goed te doen! Op het internet zijn een heleboel handleidingen te vinden om de vloeren te leggen. Zo moet je bijvoorbeeld als voorbereiding weten hoe groot de vloer is en hoeveel je nodig hebt. Het is wel aan te raden net wat meer laminaat in huis te halen dan de daadwerkelijke ondergrond. Hiernaast is het natuurlijk handig om te controleren of je het juiste gereedschap in huis hebt voor je begint.

Het zelf leggen is ook nog eens voordelig!

Naast de eenvoudigheid en plezier dat laminaat in je huis kan opleveren, is het ook nog een voordelige optie! Wanneer je de vloer legt, ben je geen kosten kwijt aan klusjesmannen die de vloer voor jou leggen. Maak het nog leuker door vrienden of familie uit te nodigen om je te komen helpen. Dit kost én tijd, én zorgt voor extra vermaak tijdens het leggen! Achteraf zal je gegarandeerd tevreden zijn met het resultaat.

Verschillende soorten en kleuren 

Laminaat is er te vinden in verschillende soorten en kleuren. Zo kan je zelf bepalen welke soort jij in jouw huis vindt passen. Ga je voor een donkere kleur of toch liever wat lichter? Dit zijn allemaal mogelijkheden bij het kopen! Dankzij het brede assortiment van stijlvolle laminaat vloeren zit er voor iedereen wat bij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie