Afbeelding
Raamdecoratie

Het perfecte gordijn

2 november 2020 om 14:01 Partnercontent

Ben jij op zoek naar een nieuw gordijn en heb jij al besloten dat jij een overgordijn wilt aanschaffen? Dan ben je al halverwege. Bij het aanschaffen van dit type gordijn, moet je op een paar dingen letten. Een overgordijn is geschikt voor veel kamers, maar om er lang plezier van te hebben moet je wel de juiste keuzes maken. In de slaapkamer wil je rust hebben, maar ook zeker privacy. In dit geval is een overgordijn een perfecte keuze. In deze blog vertellen wij je meer over het kiezen van het juiste gordijn.

Verduisterende gordijnen

Ben jij op zoek naar een gordijn dat jouw kamer compleet verduisterd? Dit is ideaal voor wanneer je vaak een middagdutje doet of onregelmatige diensten werkt, waaronder nachtdiensten. Verduisterende overgordijnen zijn dan de beste keuze. Deze houden veel daglicht buiten de kamer. Zo kan jij altijd goed slapen. Ben je een echte uitslaper, heb je nachtdiensten of heb je een kind dat een middagdutje doet? Dan bieden verduisterende overgordijnen de uitkomst!

De stofkeuze

Bij het aanschaffen van een nieuw gordijn moet je ook op de stof letten. Je wilt natuurlijk dat de stof past bij jouw smaak en naadloos aansluit op het interieur. Zo zijn er overgordijnen met een glimmende en met een matte stof.  Verder kun je kiezen uit gordijnen met een grof of fijn geweven stof. Wat ook bepalend is voor de sfeer die het gordijn creëert, is de kleur. Kies voor een kleur dat goed past bij de rest van het interieur. Bij het aanschaffen van een overgordijn is ons advies om goed te kijken naar de juist stofdikte voor de ruimte. Met dunne gordijnen houd je helaas geen licht tegen. Kies daarom voor een dikkere stof in de slaapkamer, dat werkt verduisterend.

Een gordijn bestellen doe je online

Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan het aanbod gordijnen van Raamdecoratie.com. Zij hebben een uitgebreid aanbod gordijnen waaronder overgordijnen, duo rolgordijnen en inbetweens. Heb je nog vragen? Neem contact op met deze specialisten. Zij helpen je graag verder. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie