Afbeelding
Distributieriem vervangen

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

21 januari 2021 om 11:11 Partnercontent

Je hoort deze vraag vaker voorbij komen: ‘’Wanneer moet de distributieriem in de auto vervangen worden?’’. Een goede vraag, want de distributieriem is een belangrijk onderdeel van de auto. Het is de rubberen band die ervoor zorgt dat de nokkenas gaat draaien. Allereerst komt er kracht vrij bij de verbranding van brandstof. Deze kracht zorgt ervoor dat de cilinders in de motor naar beneden worden gedrukt. Door deze cilinderbeweging wordt de krukas in beweging gebracht. Die zorgt er weer voor dat de nokkenas aangedreven wordt. Tussen deze twee assen zit een rubberen riem. Dat is de distributieriem die zeer cruciaal is in dit proces van aandrijving.

Momenten van vervanging

In de meeste gevallen gaat de distributieriem een lange tijd mee. Vaak moet de riem na een bepaald aantal kilometers worden vervangen. Deze afstand ligt ergens tussen de 120.000 en 150.000 kilometer. Het vervangen van de distributieriem wordt dan preventief gedaan, zodat de riem niet knapt tijdens het rijden. In het instructieboekje van de auto staat het aantal kilometers exact. Het is goed om dit aantal aan te houden. Je wilt niet dat de riem breekt tijdens het rijden, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Het kan zijn dat de riem eerder aan vervanging toe is. Wanneer de auto lang stilstaat kan de riem uitgedroogd zijn. De kans dat de riem eerder scheurt is groot. Verder moet je rekening houden met het feit dat auto’s die veel korte afstanden rijden ook sneller te maken hebben met een versleten distributieriem. Dit komt omdat de riem extra belast wordt bij het starten van de auto. Zelfs als je alleen korte ritjes maakt is het belangrijk om de distributieriem in de gaten te houden. Ga bij twijfel altijd naar een garage en laat de distributieriem vervangen wanneer dit nodig is. Wanneer de riem knapt tijdens het rijden, is dit zeer schadelijk voor de auto.

De distributieriem laten vervangen

Het vervangen van de distributieriem is complexe klus en kan daarom het beste worden uitgevoerd bij een professional. Bij mijngarage.nl bieden we u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Wij raden u aan om altijd de prijsspecificaties te bekijken om te zien wat er in de prijs is meegerekend.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie