Afbeelding
Foto door Omar Markhieh via Pexels

De nieuwe Samsung Galaxy A52 een toestel met veel mogelijkheden

29 maart 2021 om 15:07 Partnercontent

Onlangs presenteerde Samsung zijn nieuwe Samsung Galaxy A52 toestel. Het is de opvolger van het A51 model. De A-serie qua prijs het wat toegankelijkere model van Samsung. De toestellen blinken uit om de kwaliteit van de camera, het scherm en de prestaties. Tijd dus om dit nieuwe toestel eens wat nader te bekijken. 

De verschillen vergeleken met de A51?

De verwachting is dat de A52 net zo populair wordt als zijn voorganger, de A51. Aan het toestel zijn diverse elementen veranderd. De A52 is een stuk groter en dikker, heeft een betere camera en de accu gaat een stuk langer mee. Goed om te weten is dat omdat het toestel groter is geworden de hoesjes van de Galaxy A51 niet op de A52 passen. Je hebt dus een speciaal Samsung Galaxy A52 hoesje nodig. 

Twee varianten

Van de A52 zijn een 4G en een 5G-variant uitgebracht. Van de buitenkant zie je dit verschil niet. Het scherm, de poorten en de knoppen zijn hetzelfde. Het verschil zit hem er puur in dat de ene versie uitgerust is met de Snapdragon 750G, de chipset van Qualcomm waarmee 5G ondersteund kan worden. De 5G-variant heeft daardoor een iets krachtiger processor aan boord dan de 4G-variant. 

Veelzijdige camera

De Galaxy A52 is uitgerust met 4 camera’s. Een hoofdcamera maakt gebruik van optische beeldstabilisatie. Dit gecombineerd met de 64MP zorgt voor scherpe opnames, ook in het donker. Met de groothoeklens van 12MP maak je mooie foto’s in de natuur of in de stad. Voor close-ups is er de 5MP dieptecamera voor de portretmodus. De Galaxy A52 heeft een ingang voor een microSD kaart, waardoor je bijna zoveel mogelijk mooie foto’s kunt  maken als je wilt. Kies je voor de A52 dan is het verstandig om gelijk een nieuw hoesje voor je telefoon te kopen. Op smartphonehoesjes.nl vind je verschillende soorten hoesjes voor je A52

Wat zijn de verschillen vergeleken met de A72?

Misschien ben je aan het twijfelen tussen het aanschaffen van de A52 en de A72. De A72 is wat groter en zwaarder dan de A52. Het verschil in lengte is ongeveer 1cm. Het toestel heeft, omdat het scherm wat groter is meer batterijcapaciteit(5000mAh) dan de A52 (4500mAh). De A52 5G heeft een betere processor dan de A72. Zowel de A72 als de A52 beschikken over vier camera’s aan de achterkant. De A52 heeft een 5 megapixel dieptesensor camera waarmee de camera de afstand tot voorwerpen om je heen in kaart kan brengen. De A72 heeft dit niet, maar dit toestel heeft een 8 megapixel telelens camera. Hierdoor kun je beter inzoomen zonder dat de kwaliteit naar beneden gaat.

Is de A52 waterdicht?

De A52 is waterdicht en kan maximaal 30 minuten tot 1 meter diepte onder water blijven. Een regenbui over je heen of je telefoon vergeten in je zwembroek terwijl je een duik neemt? Geen probleem voor deze telefoon. Let er wel op dat zout water en water met veel chloor niet goed is voor je telefoon. Zoutresten of chloor kunnen zich ophopen in de poorten van de telefoon. Is het scherm van je A52 gebarsten? Dan is de telefoon niet meer helemaal waterdicht. Is je telefoon nat geworden? Laat hem dan eerst volledig opdrogen voordat je hem oplaadt. 

Kan de A52 draadloos worden opgeladen?

De Samsung Galaxy A52 kan niet standaard draadloos worden opgeladen. Geen enkel toestel uit de A-serie kan dit overigens. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar op de Samsung-toestellen uit de wat hogere prijsklasse. Er is wel een mogelijkheid om je A52 draadloos op te laden. Met een Wireless receiver kun je het toestel toch draadloos opladen. Je plaatst de ontvanger in de USB-C poort. Daarna kun je het toestel op een draadloze oplader leggen waarna het draadloos wordt opgeladen. 

Kan de A52 gebruik maken van Fast-Charging?

De A52 ondersteund de fast charging technologie. De Samsung Galaxy A52 krijgt een EP-TA200 oplader meegeleverd. Met deze lader kun je het toestel opladen van nul naar vijftig procent in een half uur. De lader levert een maximum van 15W. Wil je je telefoon nog sneller kunnen opladen? Schaf dan een lader van 25W aan. Volgens Samsung kun je met een volledig opgeladen batterij zo’n twee dagen gebruik maken van je telefoon.  

Kies je voor de nieuwe A52 dan kies je voor een veelzijdig toestel met specificaties en mogelijkheden die niet veel onderdoen voor de duurdere modellen. Dat de A52 beschikbaar is in een variant met A52 maakt het toestel net iets aantrekkelijker dan het A72 model. Pluspunt is ook dat de A52 waterdicht is en gebruik maakt van fast charging technologie. De A52 is hiermee een prima opvolger van de A51 te noemen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie