Afbeelding
Foto door bitcointere form PxHere

Bitcoin prijs weer richting All Time High. Polkadot in de lift!

31 maart 2021 om 07:00 Partnercontent

Bitcoin liet ook in februari weer flink van zich horen. De inmiddels wereldberoemde cryptocurrency steekt op regelmatige basis de draak met zijn eigen records en wist ook in 2021 tot nu toe niet teleur te stellen. Bitcoin staat op een slordige kleine 60.000 Amerikaanse dollar en ook al blijkt dat een stevige resistance niveau te vormen, het positieve sentiment blijft.

En zoals wel vaker binnen de crypto industrie: gaat het goed met de Bitcoin prijs? Dan gaat het ook goed met andere cryptocurrency’s. De Bitcoin koers gaat dan ook vaak hand in hand met andere cryptocurrency’s.

Een andere crypto die het in 2021 ver boven verwachting weet vol te houden is Polkadot. Polkadot wist in alleen 2021 al 700% in prijs toe te nemen en ook daarvan lijkt het absolute hoogtepunt nog zeker niet in zicht.

Een blik op deze illustere crypto Polkadot. En wat heeft de Bitcoin prijs voor effect op de Polkadot koers?

Polkadot kopen of niet? Wat is Polkadot eigenlijk?

Iedereen heeft natuurlijk van Bitcoin gehoord. Zeker nu de Bitcoin prijs steeds vaker en langduriger in het wereldwijde nieuws is, neemt de naamsbekendheid van de nummer 1 van alle crypto behoorlijk toe. Naarmate de globale acceptatie rondom crypto groter wordt, profiteren ook onbekendere coins zoals Ethereum, Ripple en dus ook Polkadot van de positieve sfeer rondom crypto.

Polkadot wordt gekscherend de Ethereum-killer genoemd. Niet dat Polkadot er straks voor zorgt dat Ethereum overbodig is, maar Polkadot is wel de lijm die ervoor gaat zorgen dat via interoperabiliteit verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen. Een vrij technisch verhaal, maar tegelijkertijd staat bij crypto de hele blockchain technologie altijd centraal.

Elke oplossing die ervoor zorgt dat blockchains sneller of veelzijdiger worden is niet alleen voor het crypto project zelf enorm goed nieuws, maar heeft vaak ook tot gevolg dat de Bitcoin prijs de zoveelste positieve impuls ontvangt. Ook al bestaat er geen directe correlatie tussen de Polkadot prijs en de Bitcoin koers, het positieve effect heeft wel degelijk invloed op elkaar.

Polkadot maakt het dus mogelijk om met een private blockchain via smart contracts gegevens uit te wisselen met een andere private blockchain. Of met een Ethereum blockchain. Hierdoor is het Polkadot protocol multi-toepasbaar en dit zie je dan ook terug in de Polkadot prijs.

Het vertrouwen in Polkadot is dan ook groot. Steeds meer en meer bedrijven en particulieren zien de potentie van het protocol en investeren dan ook stevig in de crypto, die op zijn beurt weer een stevig stijgende koers laat zien. Polkadot is dus lekker in de lift en dat is goed nieuws voor iedereen die crypto een warm hart toedraagt. Meer weten over Polkadot? Wij schreven hier een uitgebreid artikel over!

Zelf Polkadot of Bitcoin kopen?

Ben je zelf van plan om Polkadot of Bitcoin te kopen? Zorg er dan wel voor dat je uitsluitend via bekende en betrouwbare crypto exchanges handelt. Zo voorkom je teleurstellingen of dat ineens al je geld spoorloos is verdwenen.

Op onze website bieden we talrijke oplosisngen voor mensen die graag Bitcoin willen kopen of die zich graag willen verdiepen in alternatieven, zoals Ethereum, Litecoin of Polkadot. Via de door ons gecontroleerde aanbieders weet je zeker dat je goedkoop, snel en betrouwbaar Bitcoin of andere crypto kunt kopen.

Zorg er altijd voor dat je alleen geld investeert wat je kunt missen. Hoe positief de markt vandaag de dag ook gestemd is, de markt van crypto is grillig en dit kan natuurlijk zowel gunstig als minder gunstig uitpakken. Hou hier altijd rekening mee wanneer je besluit om te investeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie