Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

7 mei 2021 om 11:22 Partnercontent

Je wilt natuurlijk het beste voor je viervoeter. Ook als het gaat om hondenvoer. Maar hoe weet je nu welk soort hondenvoer het beste is? Er zijn immers zo veel soorten om uit te kiezen en lang niet elk soort hondenvoer is even goed. Een goede gezondheid voor je hond begint daarom ook bij het kiezen van het juiste voer. Daarom vertellen wij je in dit artikel ook graag meer over hoe je het beste hondenvoer uitkiest!

Geven van energie

Hondenvoer is erg belangrijk voor het geven van energie. Zo kan jouw hond gedurende de dag allerlei lichamelijke processen aan, zoals ademhalen, behouden van de lichaamstemperatuur, zwemmen en overige fysieke activiteiten. Daarom is het belangrijk dat honden voer krijgen, wat hun energie stimuleert. Dan komen er voedingstoffen beschikbaar voor alle metabolische functies in het lichaam. Om ervoor te zorgen dat je hond het juiste voer krijgt, is het goed om te letten op de ingrediënten van het voer. Dit brengt ons bij het volgende punt.

Belangrijke ingrediënten hondenvoer

Bij het kiezen van hondenvoer zijn er een aantal belangrijke voedingstoffen die een hond binnen moet krijgen. Denk hierbij aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en water. Hondenvoer moet dus in ieder geval deze ingrediënten bevatten. Hiernaast gaat het ook om een juiste balans van de ingrediënten. Dit is echter wel verschillend per soort hond. Kijk dus altijd goed van te voren welke energiebehoefte jouw viervoeter heeft en welke ingrediënten ze dus nodig hebben.

Soorten voer

Verder kun je kiezen uit veel verschillende soorten voer. Denk bijvoorbeeld aan droge hondenbrokken, maar ook aan vriesvoer of natvoer. Meestal krijgen honden droge hondenbrokken, in combinatie met natvoer of vriesvoer. Dit ligt natuurlijk ook weer aan je hond en welk voer ze nodig hebben. Het voordeel van vriesvoer is wel dat je het langer kunt bewaren in de koelkast. Verder bestaat elke soort voer ook nog uit smaakjes. Denk bijvoorbeeld aan hondenvoer met vis, maar ook vlees of kip.

Per hondensoort

In principe kun je dus je hond elk soort hondenvoer geven, zolang deze over de juiste ingrediënten beschikt. Maar wist je dat er ook hondenvoer bestaat per hondenras? Dit maakt de keuze in hondenvoer wellicht nog een stuk makkelijker. Heb je een Rottweiler? Zoek dan eens naar Rottweiler voer en kijk welk soort voer het beste is voor je hond. Dit heeft ook te maken met de leeftijd. Zo hebben jonge pups andere voeding nodig dan volwassen honden. Dit staat altijd aangegeven op de verpakking. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie