Afbeelding
Trouwen in het bos

Trouwen in het bos: dit zijn de beste tips!

11 augustus 2021 om 15:31 Partnercontent

Zijn jij en je partner niet op zoek naar de meest exclusieve trouwlocatie, maar willen jullie graag trouwen op een mooie trouwlocatie midden in de natuur? Dan kan het zeker een goed idee zijn om trouwen in het bos eens te overwegen. Vooral als jullie echte natuurliefhebbers zijn, kan dit echt ontzettend leuk zijn. Maar wat zijn de beste tips voor trouwen in het bos? In dit artikel zetten wij wat handige tips op een rij. 

Kies een trouwlocatie in het bos
Aangezien steeds meer koppels ervoor kiezen om te willen trouwen in het bos, zijn er ook een aantal officiële trouwlocaties in het bos te vinden. Dit maakt het voor jullie dus een stuk makkelijker om jullie bruiloft te kunnen organiseren. Ga eens op zoek naar officiële trouwlocaties in het bos. Je kunt hiervoor ook eens een kijkje nemen bij Weddingspaces

Bruiloft tent huren
Wat een goed idee zou kunnen zijn als je graag wilt trouwen in het bos, is het huren van een bruiloft tent. Dit brengt een bepaalde sfeer met zich mee én kan natuurlijk wat bescherming bieden tegen slecht weer als dit het geval is. Je zou voor één grotere bruiloft tent kunnen kiezen, maar meerdere kleine tentjes kan ook een idee zijn.

Regel het eten en drinken
Bij een bruiloft horen natuurlijk wel genoeg hapjes en drankjes. Als je gaat trouwen in een bos, dien je hier goed over na te denken. Om te kunnen realiseren dat er genoeg eten en drinken op jullie bruiloft is, kan het verstandig zijn om een cateringbedrijf in te huren. Bespreek hier goed de mogelijkheden mee. Naast een cateringbedrijf kan het ook een leuk idee zijn om bijvoorbeeld wat foodtrucks te huren. 

Zorg voor voldoende overkapping
Met de weersomstandigheden in Nederland weet je het natuurlijk nooit. Als je in de zomermaanden gaat trouwen is de kans natuurlijk aanwezig op mooi weer, maar het kan ook een regenachtige dag worden. En daar moet je natuurlijk wel op voorbereid zijn bij een bruiloft in het bos. Het is daarom belangrijk dat je bij jullie bruiloft zorgt voor voldoende overkappingen, zodat jullie als koppel en de gasten kunnen schuilen bij slecht weer. Zorg ook voor wat dekentjes en paraplu’s. Wees er in ieder geval goed op voorbereid dat het weer in Nederland niet altijd geweldig is. 

Decoratie
Een mooie bruiloft in het bos is haast niet compleet zonder wat leuke decoratie. Je kunt hier dus zeker mee aan de slag gaan om de omgeving nog een extra boost te geven. Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van leuke bordjes, slingers, lampionnen en ga zo maar door. Vier je ook het feest in het bos ’s avonds? Dan is het natuurlijk ook aan te raden om te zorgen voor voldoende, gezellige verlichting. Je kunt dit realiseren door gezellige sfeerverlichting toe te voegen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld lichtslingers.

Trouwen in het bos vergt dus best wat voorbereiding. Echter kun je hier wel een magische bruiloft tegemoet gaan, dus het is zeker leuk om te doen. Vind je trouwen in het bos maar niets en zou je graag ergens anders trouwen? Dan kan trouwen in Amersfoort ook een goede optie zijn. Kijk hiervoor eens bij trouwlocaties in Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie