Afbeelding
Foto: Pixabay

Consumenten kiezen voor brede dekking verzekering UnitedConsumers

7 december 2021 om 07:22 Partnercontent

Afgelopen maand, uiterlijk 12 november, introduceerden Nederlandse verzekeraars hun nieuwe zorgverzekering voor 2022. Consumenten hebben tot het nieuwe jaar de tijd om over te stappen. Onder meer de UnitedConsumers zorgverzekering werd goed ontvangen. Met name dertigplussers zijn enthousiast over de uitgebreide dekking en scherpe premie van deze verzekering. Met een premie van 114,90 euro per maand behoort de basisverzekering van UnitedConsumers tot de goedkoopste opties van 2022. 

Aanvullende verzekering naast een basisverzekering

De basisverzekering die UnitedConsumers aanbiedt dekt de zorg bij gecontracteerde zorgverleners voor 100%. Zorg bij partijen waarmee geen contract is afgesloten wordt voor 65% gedekt. Net als bij andere verzekeraars heeft u de mogelijkheid om de dekking van de verzekering uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Populair zijn onder meer de tandartsverzekering en de verzekering voor behandelingen bij de fysiotherapeut. Heeft u een bril of draagt u contactlenzen? Ook daar kunt u een aanvullende verzekering voor afsluiten. U bent hierin zeker niet uniek! In Nederland heeft circa 85% van de verzekerden een aanvullende verzekering afgesloten. 

Bespaar door hoger eigen risico te kiezen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heeft u standaard de mogelijkheid om uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Eerder dit jaar werd al bekend, dat het eigen risico in 2022 gelijk is gebleven aan het eigen risico in 2021: 385 euro. Wanneer u medische zorg nodig heeft, wordt het eerste deel van de zorgkosten van uw eigen risico afgetrokken. Heeft u zelden medische zorg nodig? In dat geval kan het vrijwillig verhogen van het eigen risico, met een maximum van 885 euro op jaarbasis, een optie zijn. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico levert u namelijk een korting op uw maandpremie op. Die korting kan oplopen tot een bedrag van 20 euro per maand. 

Voor 1 januari overstappen van verzekeraar

Nederlanders hebben ieder jaar eenmaal de mogelijkheid om over te stappen van verzekeraar; tot 1 januari van het nieuwe jaar. Begin om deze reden tijdig met het vergelijken van de verschillende opties. U kunt er ook voor kiezen om uw bestaande verzekering op te zeggen voor de jaarwisseling. In dat geval kunt u tot het eind van januari een nieuwe verzekeraar uitkiezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie