Afbeelding
Foto door Rachel Claire via Pexels

De beste ontwerptips voor het maken van je eigen T-shirt

21 december 2021 om 10:37 Partnercontent

Wil je jouw eigen unieke ontwerp op een t-shirt vormgeven? Misschien ben je wel van plan om jouw t-shirts te verkopen of wil je jouw eigen kledingkast voorzien met originele kleding. Voordat je hier mee verder gaat, is het belangrijk dat je kennismaakt met de belangrijkste concepten die te maken hebben met het bedrukken van een t-shirt. Lees daarom snel verder en ga aan de slag met de volgende tips om een fantastisch t-shirt te creëren. 

Bedenk een ijzersterk concept

Een van de belangrijkste aspecten van het creëren van je eigen t-shirt bedrukken is het ontwerp zelf. Je hoeft helemaal geen mode-expert te zijn om een goed ontwerp te maken, hoewel het handig zou zijn dat je jouw creativiteit kan vertalen in ontwerpsoftware zoals Adobe Illustrator of Adobe Photoshop. Hoe dan ook, het is van cruciaal belang om een idee te hebben van wat je wilt en hoe je deze precies wilt  visualiseren. Mocht je een nieuwe kledingartiest zijn, dan zal het wellicht een tijdje duren om je merkeigenschappen te ontwerpen en de bijbehorende esthetiek uit te zoeken. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Neem de tijd en speel met de software. Bovendien kan het ook helpen om jouw ontwerpen te tekenen, zodat je ze later kan vertalen naar een digitale versie. 

Essentiële elementen van de compositie

Wanneer je een ontwerp hebt geconceptualiseerd, dan is het tijd om goed na te denken over de belangrijkste elementen van de compositie. Er is echter niet één juiste manier om dit te doen. Kunst is immers subjectief en je moet accepteren dat je niet iedereen tevreden kunt stellen. We kunnen je  echter wel enkele tips geven over wat bij de meeste mensen zal opvallen.

Typografie en lettertypes

Wanneer je van plan bent om te gaan voor een t-shirt ontwerp met tekst, dan is het belangrijk om drie dingen te overwegen: de woorden zelf, de plaatsing en het lettertype. Denk daarom goed na over het woordspel dat je wilt gebruiken. Past het goed bij hetgeen dat je wilt uitstralen? Is de boodschap relevant voor jouw eventuele merk? Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat het lettertype jouw concept voor een t-shirt kan maken of breken. Kies daarom voor een lettertype die goed leesbaar is, én er natuurlijk mooi uitziet! Zorg er ook voor om goed te letten op de plaatsing. Houd rekening met de afstand tussen letters en woorden, evenals hun grootte. Dit zijn de belangrijkste aspecten die de de visuele aantrekkingskracht zullen beïnvloeden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie