Afbeelding
Foto: Pixabay

Welke cryptomunten zijn nu populair?

15 februari 2022 om 10:38 Partnercontent

Met inmiddels meer dan achtduizend (!) verschillende cryptomunten zou je haast door de bomen het bos niet meer zien. De grote vraag is natuurlijk welke cryptomunten een goede kans van slagen hebben en welke buiten de boot zullen vallen. De bitcoin heeft zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots bewezen en wordt sinds de introductie ervan in 2009 als de meest populaire cryptomunt beschouwd. De populariteit van de bitcoin heeft een grote invloed op het koersverloop van veel andere cryptomunten. Maar welke virtuele munten zijn nog meer populair?

Stabiel en succesvol

Op de tweede plaats met stip Ethereum. Ook deze cryptovaluta kun je gerust stabiel en succesvol noemen. Overigens moet het woord stabiel hier wel in de juiste context gelezen worden, want in de wereld van de cryptovaluta is stabiliteit per definitie een relatief begrip. Koersen dalen en stijgen soms hevig, schommelingen zijn vaak aan de orde van de dag. Ook de Ripple, Litecoin en NEO kom je tegen op de lijst van veel verhandelde cryptomunten.

Nieuwkomers

Minder bekend bij het grote publiek, maar nu al zeer geliefd bij insiders, is Solana. Niet zo vreemd, want in 2021 werd een rendement van meer dan tienduizend procent bereikt. Dat is natuurlijk voor beleggers zeer interessant. Is Solana kopen nu nog steeds een goed idee? Daar valt weinig over te zeggen. Weliswaar is in december 2021 en januari 2022 een einde gekomen aan de tijdelijke opleving, maar dat zegt natuurlijk niets over de toekomst. Veel zal afhangen van de mate waarin het aantal gebruikers van het betreffende platform in de komende jaren gaat stijgen.

Koersverloop

De basis voor Solana werd in 2017 gelegd, maar het mainnet werd in het voorjaar van 2020 vrijgegeven. Kijken we naar de Solana-koers in 2021, dan zien we met name in de herfst van dat jaar een enorme piek. Waar je een half jaar eerder nog rond de zestig cent betaalde voor zo’n munt, was je in oktober meer dan tweehonderd euro kwijt. Had je voor dertig euro in de munt geïnvesteerd, dan zou dat dus zo’n tienduizend euro winst opgeleverd hebben. Maar ja, we weten dit soort dingen helaas nooit vooraf.

Yearn.finance

Nog een naam om in de gaten te houden: Yearn.finance. Dit betreft een platform op de Ethereum-blockchain waarvan veel wordt verwacht. Het platform biedt diverse decentrale financiële diensten aan. Er zijn slechts 36.666 tokens in omloop, dat maakt ze schaars en waardevol. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie