Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wat zijn de voordelen van een eigen bestelbus?

2 maart 2022 om 16:07 Partnercontent

Bestelbusjes zijn misschien niet de meest sportief ogende auto’s die er zijn. Stoere jongens rijden niet in een bestelwagen, zo is de beeldvorming. Maar gaat het daarom? Nee, natuurlijk niet. Een bestelbusje, zoals een Opel bedrijfswagen, heeft veel voordelen te bieden aan gebruikers. 

In dit artikel leggen we je uit welke pluspunten het kopen en/of huren van een goede bestelwagen, zoals een Opel occasion of een prachtige Opel Vivaro, allemaal te bieden heeft. Zeker als je ondernemer bent, klusser of wanneer je een groot gezin hebt, levert een Opel of een bedrijfswagen van een ander betrouwbaar merk je veel interessante voordelen op! Lees snel verder om te ontdekken welke voordelen dat precies zijn!

Een bestelbus biedt veel ruimte voor klusjesmannen en bouwvakkers

Verreweg het grootste voordeel van een bestelbus kopen is dat je voortaan in een voertuig rijdt met veel ruimte. Niet alleen zitten de passagiers lekker ruim en kun je meer personen meenemen dan in een standaard auto. Maar fijn is zeker ook de enorme laadruimte die je met een Opel Vivaro bestelbus of met een ander type Opel occasion tot je beschikking hebt. Deze bewegings- en opslagruimte in je auto is in tal van situaties ideaal. 

Neem bijvoorbeeld iemand die als zzp’er een eigen klussenbedrijf heeft en geregeld verbouwingen en andere projecten op locatie moet zien te klaren. Een grote bestelbus is dan perfect, want deze biedt voldoende ruimte om alle gereedschappen en benodigdheden voor de klus in op te slaan. Afhankelijk van de grootte en inhoud van de bestelbus, die bij een Opel occasion aantrekkelijk is, kunnen er ook nog bouwmaterialen, machines en apparatuur in de bestelbus meegenomen worden. Aan het einde van de werkdag laad je als klusjesman je bedrijfsbus weer in en kun je weer op huis aan.

Ook een ideaal voertuig om particulier te gebruiken

Koop je een eigen Opel Vivaro bestelbus of een busje van een ander merk, dan profiteer je hier ook optimaal van als je een gezin hebt. Zeker wanneer je drie of meer kinderen hebt, al dan niet samen met je partner, moeten er geregeld flink wat boodschappen ingeslagen worden. Het is dan heerlijk als je die berg boodschappen gemakkelijk kwijt kunt in je bestelbus. Zo kun je je wekelijkse boodschappen gewoon in één keer halen en spaar je tijd en (benzine)geld uit!

Financiële voordelen van een bestelbus

Rondrijden in een Opel bedrijfswagen heeft ook financiële voordelen. Wie besluit om een bestelbus te kopen voor zijn of haar onderneming kan aanspraak maken op interessante fiscale kortingen en voordelen. Bij bedrijfsmatig gebruik kunnen bijvoorbeeld de jaarlijkse afschrijvingen van je bestelbus afgetrokken worden van de bedrijfswinst. Dat kan belastingtechnisch gezien een mooie som opleveren. Overleg hierover met bekende een dealer zoals DUTCH Vans.

Verder mag je eventuele BTW die over je bestelbus is betaald terugvorderen van de Belastingdienst. Maar dit zijn nog niet eens alle pluspunten van een bestelbus kopen. Veel bestelbussen en bedrijfsbussen rijden namelijk op diesel. Zeker als je als ondernemer grotere afstanden rijdt, is op diesel rijden aanzienlijk voordeliger dan gebruikmaken van benzine als brandstof. 

Een betaalbare bestelbus & veel keuze aan merken & modellen

Prettig aan een nieuwe bestelbus of een occasion bestelwagen kopen, is dat - zeker als je voor een tweedehands bus kiest - dit tegenwoordig kan voor aantrekkelijke prijzen. Vooral een Opel occasion, zoals een tweedehands Opel Vivaro of een andere Opel bedrijfswagen, zijn te koop voor interessante prijzen. 

Ten slotte nog een laatste pro van een eigen bestelbus. Dat is namelijk de grote keuzemogelijkheden die er zijn als het gaat om merken en modellen. Kies je voor een betrouwbare groothandelaar, dan valt er genoeg te kiezen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie