Afbeelding
Foto: Shutterstock

Keramisch parket duurzaam alternatief voor houten vloer

18 maart 2022 om 08:15 Partnercontent

Steeds meer huishoudens kiezen voor vloerverwarming in huis. Het is een duurzame optie, wanneer je minder energie kwijt wilt zijn aan het verwarmen van de ruimtes binnen je woning. Bij het aanbrengen van vloerverwarming zal de oude vloerbedekking verwijderd moeten worden. Een goed moment om na te denken over een nieuwe vloer. In lijn met de duurzaamheid van vloerverwarming zou je keramisch parket met visgraat patroon kunnen overwegen. De keuze voor keramisch parket biedt je het voordeel, dat het materiaal over het algemeen langer mee zal gaan dan klassiek parket. Het is minder kwetsbaar in verschillende opzichten.

Andere soorten keramische tegels 

Niet alleen keramisch parket is een optie, wanneer je op zoek bent naar een duurzame vloerbedekking. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar betonlook tegels. Wie dacht dat tegels of plavuizen niet meer van deze tijd zijn heeft het mis; ze zijn terug van weggeweest! De tegels bieden niet alleen het voordeel dat ze duurzaam zijn. Ook vallen ze goed te combineren met vloerverwarming. De vloerverwarming maakt dat je nooit meer last zal hebben van koude voeten, wanneer je in de ochtend aan de nieuwe dag begint. De ruime keuze aan tegels voor in huis maakt dat je altijd een model vloer vindt, die past bij de rest van je interieur. Zo hoef je alleen de vloer te vervangen, zonder dat ook je meubels vernieuwd moeten worden.

Voordelen van het gebruik van keramische tegels 

Zoals eerder genoemd bieden keramische tegels verschillende voordelen ten opzichte van diverse andere vloeren. Naast het feit, dat je de tegels combineer met vloerverwarming, zijn ze zeer slijtvast. Je ontkomt er haast niet aan, dat er kleine zanddeeltjes mee naar binnen worden genomen. Deze zanddeeltjes zorgen voor krasjes op de vloer. De slijtvastheid van een vloer bepaalt wanneer je ze daadwerkelijk op zal merken, bijvoorbeeld doordat de vloer z’n kleur begint te verliezen. Een ander voordeel van keramische tegels zit in de eenvoud van het onderhouden hiervan. Het is voldoende om de tegels te zuigen en vervolgens met een vochtige doek af te nemen. Iets te nat? Dat maakt bij keramische tegels niet uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer of een vloer met parket.

Online veel inspiratie te vinden voor keramische vloerbedekking

Wanneer je online kijkt, vind je veel inspiratie voor een keramische vloerbedekking. Kies je voor een opvallende stijl, tegels met een bepaald patroon? Ga je wellicht voor parket, om de warme uitstraling van een houten vloer in huis te halen? Bij de keuze voor een nieuwe vloer is het belangrijk dat deze vloer qua kleur en stijl past bij de afwerking van de wanden in huis. Een groot contrast tussen de vloer en muur zou ruimtes rommelig maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie