Afbeelding
Foto Pexels

De voordelen van een vakantie in eigen land

26 april 2022 om 11:42 Partnercontent

Waar het tegenwoordig heel vanzelfsprekend lijkt dat we naar het buitenland op vakantie gaan, is dit lang niet voor iedereen mogelijk. Dit kan zijn omdat ze simpelweg niet over voldoende financiële middelen beschikken of omdat de gezondheid dit niet toelaat. Toch zijn er tal van voordelen te bedenken waarom je ook in je eigen land prima op vakantie kunt. Zo scheelt het je een hoop reistijd, is het vaak een stukje voordeliger, maar steun je ook onze eigen economie. Kortom, wil jij op vakantie in eigen land? Dan zijn is het goed onderstaande voordelen in je achterhoofd te houden.

Voordeliger

Als echte hollanders zijn we vaak erg op onze centen. Wanneer we kiezen voor een vakantie in eigen land, dan kan dit doorgaans een stuk voordeliger dan een vakantie naar het buitenland. Uiteraard zijn er ook in Nederland voldoende plekken te vinden die er qua prijs met kop en schouders bovenuit steken, maar voor de echte doorzetter, vind je ook ontzettend veel leuke plekken voor een stuk minder geld dan het buitenland. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het weer in eigen land soms nog wel eens te wensen kan over laten. 

Als het droog is, dan kun je in de vele natuurparken prachtig fietsen. Let wel op, dat wanneer je je toch buiten de landsgrenzen begeeft zoals in België of Duitsland er andere regels gelden voor fietsers, brommers en auto’s als het gaat om onze verzekering. Ben jij niet voor het buitenland gedekt, dan kun je eenvoudig je snorfiets online verzekeren tegen schade in het buitenland.

Cultuur

Een ander voordeel wanneer je kiest voor een vakantie in eigen land, is dat je dezelfde taal spreekt en niet aanloopt tegen verschillende culturen. Zo kun je dus ook gewoon naar de bakker voor een brood en de slag voor een stukje vlees. Toch wordt er vaak wanneer we in eigen land op vakantie gaan vergeten een reisverzekering af te sluiten. Want ook wanneer je in eigen land op vakantie gaat, kan er altijd iets gebeuren. Ga je regelmatig een weekendje weg, dan kan het zich lonen een doorlopende reisverzekering af te sluiten via Diks.nl. Zo loop je nooit het risico, dat je tijdens een weekendje weg schade veroorzaakt waar je uiteindelijk zelf voor moet opdraaien.

Reistijd

Voor wie wel eens met het vliegtuig op vakantie is geweest, zal kunnen beamen dat het niet alleen ontzettend veel verloren tijd kost, maar ook energie. Wanneer we gaan vliegen, dan moeten we namelijk vaak wel 2,5 uur voor vertrek aanwezig zijn. Tel daar je reistijd van je rit naar het vliegveld toe bij op en je bent zo 4 tot 5 uur kwijt voordat je in de lucht zit. Daarna zal je naast de vlucht ook nog moeten wachten op je koffer en ook de transfer naar je verblijfplaats is vaak een flinke onderneming. Voor wie 8 dagen op vakantie gaat, is vaak de eerste en ook de laatste dag qua tijd verloren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie