Afbeelding
Foto Shutterstock

Aanhanger kopen voor een renovatie van de tuin

26 april 2022 om 21:13 Partnercontent

Nederlanders voeren klussen in en rondom hun woning steeds vaker zelf uit. Het hybride werken, iets waarvan verwacht wordt dat dit voor de komende jaren de trend blijft, maakt dat men meer tijd heeft voor deze klussen. Zelf aan de slag gaan met een renovatie van de badkamer, zelf de tuin opknappen en bijvoorbeeld zelf een nieuwe vloer leggen. Het zijn voorbeelden van klussen die men oppakt. Een aanhanger kopen kan het overwegen waard zijn, wanneer je de smaak te pakken hebt. Bij ieder van de beschreven klussen komt veel afval vrij. Denk aan het tegelwerk uit de badkamer, het groen uit de tuin en bijvoorbeeld de oude vloer uit je woonkamer. Een aanhanger kopen helpt je het vrijgekomen afval direct af te voeren. Het huren van een container is hierdoor niet langer nodig. 

Andere voordelen van een aanhanger kopen 

Niet alleen voor het afvoeren van afval tijdens het uitvoeren van klussen in en rondom je woning is het kopen van een aanhanger interessant. Gebruik de aanhanger bijvoorbeeld ook, wanneer je zelf een klusbedrijf hebt. Je haalt er eenvoudig materialen mee op bij de bouwmarkt. Zelf materialen halen is veel goedkoper, dan het laten bezorgen hiervan door de verkoper. Voor bouwmaterialen geldt dat de bezorging hiervan vrijwel nooit gratis is, ongeacht de waarde van de order. Door zelf te investeren in een aanhanger bespaar je op de bezorgkosten, waarmee je de investering in een aanhanger relatief snel terugverdient. Niet onbelangrijk: op een aanhanger wordt op laag tempo afgeschreven. Met andere woorden, de aanhanger is vaak nog eenvoudig te verkopen als je zou stoppen met het uitvoeren van klussen. 

Aanhanger kopen of deze huren

In plaats van het kopen van een aanhanger kan ook het huren hiervan interessant zijn. Het is vaak afhankelijk van het aantal klussen wat je maandelijks uitvoert, wat hierin de beste en meest rendabele optie is. Voor een klusbedrijf zal het kopen van een aanhanger vaak al snel de voordeligste optie zijn. Een particuliere klusser die eens per jaar aan de slag gaat met de tuin of bijvoorbeeld ruimtes in huis, is voordeliger uit met huren van een aanhanger. Let bij het kopen of huren van een aanhanger goed op de afmetingen en het gewicht hiervan. Mogelijk heb je een aanvullend rijbewijs nodig om de aanhanger achter de auto te mogen hangen. 

Zelf klussen voordeliger en leuker 

Niet alleen het feit dat men meer tijd heeft om klussen uit te voeren, maakt dat we vaker zelf aan de slag gaan. Ook is het voordeliger om klussen zelf op te pakken. Je bent daarnaast minder afhankelijk van anderen, waardoor een klus mogelijk veel sneller gereed is. Niet onbelangrijk: zelf in huis klussen is hartstikke leuk! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie