Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe vind ik een geschikte garage voor APK in Amersfoort?

3 mei 2022 om 10:20 Partnercontent

Iedereen met een auto moet eraan geloven: de APK. Als je niet veel verstand van auto’s hebt, kan het lastig zijn om een goede garage te kiezen waar je de APK keuring laat doen. Maar zelfs als je veel van auto’s weet, kun je nog voor onaangename verrassingen komen te staan. In dit artikel leggen we je uit hoe je in de regio Amersfoort een goede APK-garage vindt. Je wil natuurlijk ook zo weinig mogelijk geld uitgeven bij de APK. Daarom geven we je ook nog tips om de APK keuring goed en voor een fijne prijs door te komen. 

Waar vind ik een goede APK garage in Amersfoort?

Wil je de APK in Amersfoort laten doen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Van een erkende garage in Amersfoort-centrum tot een officiële garage in de omgeving, er zijn meerdere garages in Amersfoort en omgeving. Maar hoe kies je de juiste garage, die ook nog eens in de buurt zit? 

Dankzij Mijngarage.nl hoef je geen gok te wagen. Op hun website vind je maar liefst 1.500 erkende garages in heel Nederland. Je vindt garages in Amersfoort én in de omgeving, zoals Leusden, Hoevelaken en Soest. Alle garages moeten voldoen aan een aantal voorwaarden, zodat jij zeker weet dat de garage die jij kiest de beste is. Hierdoor kom je nooit achteraf voor onaangename verrassingen te staan. 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een APK-garage?

Er zijn twee verschillende opties. Er zijn namelijk aparte keurstations waar ze alleen maar APK keuringen doen én je hebt garages waar ze de keuringen naast hun andere werkzaamheden doen. Bij de eerste optie is er een officiële keurmeester én heeft het desbetreffende keurstation hoogstwaarschijnlijk geen belang bij eventueel onderhoud aan jouw auto. Bij een garage kun je ook meteen het nodige onderhoud laten uitvoeren. 

Tips voor de APK keuring

Voordat je jouw auto naar de desbetreffende garage rijdt, is het handig om van tevoren een aantal dingen te weten en te doen. Op deze manier voorkom je namelijk onnodige kosten. Lees onze handige tips en doe er je voordeel mee:

  • Vul van tevoren zelf de ruitenwisservloeistof en olie bij. Dit kost weinig tijd én is goedkoper dan wanneer je het bij een garage laat doen. 
  • Vergeet niet je kentekenbewijs, anders kan de garage jouw auto namelijk niet bij de RDW melden. 
  • Controleer zelf vooraf de basisonderdelen. Denk aan ruitenwissers, de kentekenplaat, het profiel van je banden etcetera. 
  • Combineer de keuring met een beurt. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. Het bespaart je namelijk tijd én geld.  
  • Laat je auto op tijd keuren. Je krijgt op tijd een brief waarin staat wat de vervaldatum is. Je kunt je auto twee maanden voor de vervaldatum laten keuren.  
  • Bij een erkende garage zal dit waarschijnlijk niet gebeuren, maar toch willen we je deze tip meegeven. Let op dat je je niet allerlei dure reparaties laat aanpraten die niet nodig zijn. Bang dat dit wel gaat gebeuren? Lees je van tevoren dan goed in en leer je auto kennen.  
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie