Afbeelding
Foto Grote Broer

Theater en dans op basisscholen in Leusden

7 juni 2022 om 00:13 Partnercontent

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Dat betekent dat er de hele dag door een hoop indrukken op hen afkomen. Het is belangrijk dat ze leren daar op een constructieve manier mee om te gaan. Op die manier zitten ze nu lekker in hun vel en pikken ze de broodnodige tools op voor later. Het kunstonderwijs kan daar een belangrijke rol in spelen. In het kunstonderwijs leren kinderen zichzelf en anderen beter kennen. Bovendien ervaren ze verschillende manieren om vorm te geven aan wat er in hun hoofd zit. Eigenlijk is kunsteducatie één grote ontdekkingstocht; een vrijbrief om te experimenteren! Op school aandacht besteden aan kunst is dan ook niet alleen ontzettend leuk, maar ook ontzettend waardevol. Maar hoe je hier als docent precies invulling aan moet geven? Dat is in de praktijk soms best een uitdaging.

Culturele workshops op school

Als school heb je natuurlijk niet altijd de expertise in huis om breed invulling te geven aan kunsteducatie. En dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt er ook voor kiezen om af en toe een externe partij in te schakelen om een professionele workshop te verzorgen en zo het reguliere lesaanbod aan te vullen. Bij Grote Broer organiseren we al sinds 2001 culturele workshops op basisscholen door heel Nederland. Doordat we samenwerken met een groot netwerk van kunst- en onderwijsprofessionals, is ons repertoire groot. We hebben workshops in alle verschillende disciplines: theater, muziek, dans, circus, kunst en techniek en digitale media. Wil een school iets dat compleet afwijkt van ons standaard aanbod? Dan kunnen wij altijd een maatoplossing bieden. Na al die jaren is er geen vraag meer waar wij van opkijken.

Theater en dans: expressie voorop

Scholen die expressie voorop willen stellen, kiezen vaak voor een dans- of theaterworkshop. Bij theater en dans zijn kinderen fysiek bezig. Dit is een fijne tegenhanger voor andere lessen, waarin ze vooral stil moeten zitten en luisteren. Theater en dans stimuleren de kinderen om uit hun hoofd en in hun lichaam te komen. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende vormen van dans en theater, maar allemaal hebben ze een aantal dingen gemeen. De kinderen ontdekken welke mogelijkheden ze hebben om met hun lichaam uitdrukking te geven aan wie ze zijn én ze worden geprikkeld om uit hun comfortzone te komen. Want wie danst of theater maakt, die wordt gezien. In Leusden en omgeving waren we al eerder te vinden met onder meer een Workshop Streetdance, Basistheater en Kleuterdans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie