Rudy Baalman, hier in actie tegen ASC Nieuwland, maakte zijn rentree bij Achterveld. Foto Rinus van Denderen

Achterveld zakt weg na drinkpauze

3 september 2022 om 21:39 Voetbal

ACHTERVELD Achterveld is het bekertoernooi begonnen met een harde nederlaag. Hoevelaken was op eigen veld met liefst 7-0 te sterk. Tot aan de eerste drinkpauze ging het nog goed, daarna zakten de ‘Oranjehemden’ ver terug. Bij rust stond het al 3-0.

,,We kregen twee doelpunten in twee minuten tijd tegen, daarna liep het niet meer bij ons en sloten de linies niet meer aan’’, zag Jouri Melkert, de nieuwe trainer van Achterveld. ,,Hoevelaken is een goede ploeg uit de derde klasse. Geef je ze de ruimte om te voetballen, dan krijg je het moeilijk.”

Lange tijd leek Achterveld de schade beperkt te houden tot vier tegentreffers, maar in de slotfase ging het hard. In de 89e minuut benutte Hoevelaken een strafschop en scoorde in blessuretijd nog twee keer.

,,Ik vond het een beetje geflatteerd’’, oordeelde Melkert. ,,Daarom heb ik tegen de groep gezegd dat we niet te zwaar aan deze nederlaag moeten tillen.”

Opvallend was de rentree van Rudy Baalman bij Achterveld. De middenvelder stopte twee jaar geleden met voetballen, maar heeft zich tijdens de voorbereiding van dit seizoen weer bij de ploeg aangesloten. Melkert hoopt dat Baalman definitief blijft. ,,Je kan aan alles zien dat Rudy goed kan voetballen.”