Achterveld verliest dit seizoen veel vaker dan dat het wint. Guido de Boer

Achterveld pakt het niet goed aan

12 november 2022 om 19:01 Voetbal

ACHTERVELD Tegen Candia’66 verloor Achterveld alweer voor de vijfde keer dit seizoen. Hierdoor staat de ploeg voorlaatste in de vierde klasse. Aan het einde van de rit betekent dat degradatie naar de vijfde klasse.

Voor de wedstrijd stond Candia laatste. Binnen een minuut opende Bas van Ruitenbeek de score, na goed voorbereidend werk van Sven van Rossum. ,,Op de bank keken we elkaar aan en dachten dat het een makkelijke middag zou worden’’, aldus Jouri Melkert. ,,In het veld werd besloten om in te zakken. Daardoor speelden we ons eigen spel niet meer en hielpen we Candia terug in de wedstrijd.”

De thuisploeg kwam voor rust terug tot 1-1 en scoorde daarna liefst vier keer. ,,Toch hebben we deze wedstrijd in de eerste helft verloren’’, oordeelde Melkert. ,,Als we toen gewoon door hadden gedrukt, dan ga je over ze heen. Eigenlijk hadden we niets te duchten van deze tegenstander.”

Bij 3-1 kreeg Jelle Neumann ook nog eens de rode kaart na een overtreding. Daardoor werd het een verloren middag voor Achterveld, dat volgende week ’t Vliegdorp ontvangt. Bij die club is René Ribberink de trainer. Onder zijn leiding werd Achterveld in 2010 kampioen.
[Doelpunt Achterveld: Bas van Ruitenbeek.