Achterveld scoorde tegen VVZ'49 liefst vier keer.
Achterveld scoorde tegen VVZ'49 liefst vier keer. Gerwin van Luttikhuizen

‘Typische Bas van Ruitenbeek-goal’ leidt Achterveld langs VVZ’49

4 december 2022 om 00:58 Voetbal

Het is bij Achterveld dit seizoen vriezen of dooien. Na de blamage van vorige week boekte de vierdeklasser tegen VVZ’49 weer een keurige overwinning. Die werd tien minuten voor rust ingeleid middels een ‘typische Bas-goal’. De vleugelaanvaller trok vanaf links naar binnen en haalde vervolgens met rechts uit: 1-0. Even later mikte ook Joey van den Brink raak.

Voor Jouri Melkert was dit een persoonlijk trainerssuccesje want hij had beide vleugelspitsen niet veel eerder van positie laten wisselen. ,,Dat was vooral omdat Joey een tegenstander had die veel opkwam.”

Na rust kwam Achterveld niet meer in de problemen en maakte hierdoor een reuzensprong op de ranglijst. ,,We stonden dertiende en nu achtste’’, rekende Melkert uit. ,,Dat betekent dat het allemaal heel dicht bij elkaar zit. We staan nu op de plek waar we aan het einde van het seizoen minimaal willen staan. Dan hoeven we ons geen zorgen te maken over degradatie.”

[Doelpunten Achterveld: Bas van Ruitenbeek (2), Joey van den Brink en Sven van Rossum.