Achterveld kon tegen Candia drie keer juichen, maar won uiteindelijk niet.
Achterveld kon tegen Candia drie keer juichen, maar won uiteindelijk niet. Bram van den Heuvel

Mike van Ruitenbeek redt punt voor Achterveld

1 april 2023 om 18:27 Voetbal

ACHTERVELD Invaller Mike van Ruitenbeek zorgde ervoor dat Achterveld toch nog een punt overhield aan het treffen met Candia. Vijf minuten voor tijd kreeg de routinier de bal voor zijn linkerbeen en haalde prachtig uit.

Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel: 3-3. ,,Dat het nog gelijk werd, was dik verdiend’’, vond Jouri Melkert. ,,Zeker als je kijkt hoe goed we begonnen.”

De trainer van Achterveld wist wat de sterke punten van de bezoekers waren en speelde hier op in door niet meteen vol druk naar voren te zetten. ,,We zakten nu zelf wat in, zodat juist wij de ruimte krijgen en dat werkte goed.”

Via Bas van Ruitenbeek en Mark de Ridder kwam Achterveld al snel op een 2-0 voorsprong. Rudi Baalman was zelfs dicht bij de 3-0. Die bleef uit en dat leek de thuisploeg duur komen te staan. Candia scoorde drie keer op rij. Hierdoor moest Achterveld alsnog volle bak op de aanval spelen. Mike van Ruitenbeek zorgde er uiteindelijk voor dat het een gelijkspel werd. Over 90 minuten gezien was dat ook de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.