Tegen De Posthoorn kon Achterveld slechts één keer juichen toen aanvoerder Sven van Rossum scoorde en verloor met 2-1. Bram van den Heuvel

Achterveld weer in de problemen na verlies tegen De Posthoorn

8 april 2023 om 22:41 Voetbal

ACHTERVELD Na de nederlaag tegen De Posthoorn vindt Achterveld zich terug op de tiende plek van de ranglijst. Als VVZ’49 de gestaakte wedstrijd tegen ’t Vliegdorp wint, dan zakken de Oranjehemden zelfs terug naar de elfde plek.

Kortom de ploeg van Jouri Melkert verkeert volop in degradatiegevaar. ,,Alles staat nog heel dicht bij elkaar, maar duidelijk is dat we de komende weken punten gaan pakken. Daar hebben we ook kwaliteiten genoeg voor.”

Dat was in Amersfoort niet te zien. Wat natuurlijk meespeelde was dat dit eigenlijk een vrij weekeinde was en een flink aantal spelers iets gepland hadden. ,,Onze selectie is breed genoeg om dat op te kunnen vangen’’, oordeelt Melkert. ,,Toch waren we vandaag niet bij machte om veel kansen te creëren.”

Al na tien minuten kwam De Posthoorn op voorsprong. Sven van Rossum zorgde voor de 1-1, maar nog voor rust kwam de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong. Daarna werd er niet meer gescoord. Melkert: ,,We probeerden ze wel onder druk te zetten, maar dat lukte niet echt. We kregen slechts een paar kleine kansen. Dat is te weinig.”