Achterveld moet in de laatste vijf wedstrijden nog veel punten pakken om niet te degraderen.
Achterveld moet in de laatste vijf wedstrijden nog veel punten pakken om niet te degraderen. Guido de Boer

Achterveld moet na nederlaag tegen hekkensluiter echt oppassen

15 april 2023 om 22:57 Voetbal

ACHTERVELD Na de kansloze 3-0 nederlaag tegen ’t Vliegdorp moet Achterveld nu echt oppassen dat het niet rechtstreeks degradeert. In Soesterberg bakte de ploeg van Jouri Melkert er niets van. ,,We misten vandaag creativiteit en strijdlust’’, mopperde Melkert. ,,Eigenlijk alles misten we. Als je niet dezelfde intensiteit kan geven als de tegenstander, dan verdien je het niet om te winnen. We wisten dat ze op de counter gingen spelen en veel in de duels wilden komen, toch lieten we ons verrassen.”
Al na een kwartier kwam ’t Vliegdorp, dat voor de wedstrijd nog hekkensluiter was, op een 1-0 voorsprong. Na rust scoorde de thuisploeg nog twee keer. Achterveld, dat net als vorige week veel mensen miste, kon daar niets tegenover zetten. ,,Bij ons stond het verdedigend niet goed’’, zag Melkert. ,,Het lukte ons ook niet om het spel te maken, dan maak je het jezelf heel moeilijk.”
In de vierde klasse F zit alles nog heel dicht bij elkaar. Dus het is nog niet ‘Alarmfase 1’ voor Achterveld. ,,Toch moeten we nu echt wedstrijden gaan winnen’’, weet Melkert. Positief was het debuut van Jesse Schneiders. De aanvaller viel een kwartier voor tijd in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie