Sven van Rossum (9) was weer eens uitermate belangrijk voor Achterveld.
Sven van Rossum (9) was weer eens uitermate belangrijk voor Achterveld. Bram van den Heuvel

Pure blijdschap bij Achterveld na late gelijkmaker van Sven van Rossum

29 april 2023 om 20:32 Voetbal

ACHTERVELD Een kwartier voor tijd kwam Achterveld op achterstand tegen VVZ’49 dat op dat moment de bovenliggende ploeg was. Het lukte daarna toch nog op een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.


Op aangeven van Bas van Ruitenbeek kopte Sven van Rossum de bal over de keeper heen het doel in. ,,Na de 1-0 dacht ik ‘het zal toch niet’. Wij zijn vaak al niet zo goed in het laatste kwartier, maar nu scoorden we wel en dat leverde pure blijdschap op bij ons’’, glunderde Jouri Melkert.


Ook al pakte Achterveld een puntje bij de nummer vier van de ranglijst, de degradatiezorgen werden er niet bepaald lichter om. Sterker nog, de onderste drie ploegen – die allemaal op een rechtstreekse degradatieplaats staan – wonnen allemaal. ,,Dat is bizar, maar ook niet heel ongunstig voor ons’’, analyseerde Melkert. ,,Wij willen minimaal achtste worden en op de ploegen boven ons zijn we wel wat ingelopen.”


Een aderlating was het uitvallen van Finn van Ruitenbeek. De verdediger brak zijn neus na een botsing met zijn tegenstander.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie