Aike de Vette (links) scoorde liefst vier keer namens Achterveld. Sven van Rossum (rechts) 'slechts' drie keer. Bram van den Heuvel

Achterveld boekt monsterscore tegen APWC: 10-3

13 mei 2023 om 23:09 Voetbal

ACHTERVELD Voor de tweede keer dit seizoen scoorde Achterveld tien keer in één wedstrijd. Opnieuw kwam de tegenstander uit Amersfoort. Dit keer was APWC slachtoffer. De bezoekers traden aan met een veldspeler op doel en daar profiteerde Achterveld optimaal van.

Binnen twee minuten opende Swen van Dalen de score. Vrij snel daarna werd het 2-0 en bij rust was er al een half dozijn treffers gemaakt.

,,We wisten dat we vaker op doel moesten schieten. Nu maakten we meer kans dan wanneer er een echte keeper staat’’, aldus Jouri Melkert. ,,Wat ook meespeelde is dat APWC na dit seizoen stopt en dat zag je ook terug aan hun spel. Aan de bal was het prima, maar ze gingen er niet meer echt voor.”

Uiteindelijk werd het 10-3. Met vier treffers had Aike de Vette een groot aandeel in de monsterscore. Achterveld staat nu weer op een veilige zevende plek, maar is nog steeds niet zeker van handhaving. Over het doelsaldo hoeft de vierdeklasser zich in ieder geval geen zorgen meer te maken.

[Doelpuntenmakers: Aike de Vette 4, Sven van Rossum 3, Swen van Dalen, Rudy Baalman en Mark de Ridder.