'Er zijn meer dan zeventig stands met boeken, mode, woonaccessoires, kunst en eten.'
'Er zijn meer dan zeventig stands met boeken, mode, woonaccessoires, kunst en eten.' Scandinavië XL
Ondernemer in beeld

Scandinavië-XL in Expo Hoevelaken

26 oktober 2022 om 12:33 Zakelijk

HOEVELAKEN Scandinavië-fans kunnen zich een weekend lang onderdompelen in hun favoriete landen op het evenement Scandinavië-XL dat plaatsvindt in Expo Hoevelaken. Onder het motto ‘beleef het beste van het Noorden’ komen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober alle facetten van de Noordse regio aan bod. Deze negende editie is laatste keer dat het event in Hoevelaken plaatsvindt. 

De zalen van Expo Hoevelaken zijn tot de nok toe gevuld met Scandinavische producten. Bezoekers kunnen rondstruinen tussen de vele stands en de zalen op de eerste verdieping waar ook doorlopend lezingen worden gehouden. Boekhandel Roodbeen uit Nijkerk is aanwezig met heel veel Scandinavische boeken en Lisette Lanting interviewt op zondag kunstenares Marieke ten Berge. Zij is gefascineerd door het Noorden. De prachtigste tekeningen komen voort uit de wandelingen die zij door die ijzige streken maakt. 

STARTPUNT VAKANTIE Scandinavië-XL wil een startpunt zijn voor een vakantie naar deze regio. Diverse reisorganisaties geven acte de présence. Rondreizen per auto of fiets, wandelvakanties, sledetochten, visvakanties en noorderlicht spotten. Er zijn tal van lezingen over verschillende regio’s en noordse gebruiken. Wie naar Spitsbergen wil kan de presentatie van Michelle van Dijk bijwonen. Zij is eigenaar van de meest noordelijk gelegen camping ter wereld: Longyearbyen Camping, zo’n 1300 kilometer vanaf de Noordpool. 

Tevens zijn er meer dan zeventig stands met boeken, mode, woonaccessoires, kunst en eten. Ook op interieurgebied zijn er producten te vinden. Serviesgoed, wanddecoraties en Scandinavisch woontextiel van linnen en katoen. Voor de koude winter zijn er warme wollen truien, vesten, mutsen, laarzen, jassen en sjaals.

Scandinavië-XL is op zaterdag 29 en zondag 30 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 8,50 euro (tot en met 12 jaar gratis). Meer informatie op www.scandinavie-xl.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie