Afbeelding
Go Sharing

Go Sharing vertrekt ‘geleidelijk’ uit Leusden, geen terugbetaling tegoeden

4 november 2022 om 13:54 Zakelijk

LEUSDEN De groene elektrische deelscooters van Go Sharing zijn binnenkort niet meer in de gemeente te zien. Het bedrijf trekt zich ‘gefaseerd’ terug uit maar liefst 32 steden, waaronder Leusden, maar maakt niet duidelijk op welke termijn.

,,In het huidige economische klimaat, waarin veel onzekerheid in de markt is, zijn investeerders terughoudend om in deelbedrijven te investeren. Daarom hebben wij besloten om eerst te focussen op het rendabel krijgen van ons systeem. Hierbij zullen wij een stap terug doen en zullen wij ons uit een aantal steden tijdelijk terugtrekken”, legt het bedrijf op haar website uit.

De oorzaak van het vertrek is volgens het bedrijf ‘een nog te laag gebruik van de voertuigen’. ,,Daarnaast is het lastig en duur om de wat meer afgelegen gebieden te bedienen. Het bedrijf wil zich richten op de gebieden waar het gebruik goed is, en blijft vooralsnog actief in Eindhoven, Tilburg, Den Haag, Breda, Delft, Almere, Den Bosch, Schiedam, Haarlem, Leeuwarden, Dordrecht, Groningen en Rotterdam.

In juli meldde de Leusder Krant al dat het college van B&W met gemengde gevoelens keek naar de komst van elektrische deelscooters en -fietsen van het bedrijf. Los van de contacten met de gemeente besloot de onderneming deze zomer vijftig deelscooters en 25 deelfietsen in Leusden te plaatsen.
De ervaringen met Go Sharing zijn in buurgemeente Amersfoort op zijn minst niet onverdeeld positief.

GEEN TERUGBETALING Gebruikers die nog een ‘ongebruikt pakket’ open hebben staan, kunnen deze vergoed krijgen, maar ‘als je een deel van je tegoed hebt gebruikt, dan is een terugbetaling helaas niet mogelijk’, schrijft het bedrijf. Dit tegoed is geldig tot de originele vervaldatum en alleen nog te gebruiken in de overgebleven dertien steden.

Go Sharing was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de aanbieder van de elektrische deelscooter is de scooter duurzaam en milieuvriendelijk en zorgt deze voor een groene planeet. Maar klopt dit allemaal wel?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie