HomeRide, HomeRun en HomeWalk vinden dit jaar plaats als @Home-editie. Door het hele land gaan deelnemers, in hun eigen omgeving en in estafettevorm, 24 uur lang fietsen, hardlopen en wandelen. Dat doen ze individueel, in groepjes of met het hele team (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen). 

LIEFSTE ARTIKELEN VAN LEUSDEN ,,Afgelopen jaar hebben we vooral online ontmoetingen gekend. Normaal organiseren wij de Bier, Bubbels & Bingo in de Swartesteegh, maar dat kon even niet doorgaan en hebben we andere acties georganiseerd. Alles stond in het teken van geld inzamelen om mee te kunnen doen aan de wandelsponsortocht HomeWalk. We gaven al onze acties aan met ‘Liefste’ voor de herkenbaarheid en begonnen met Liefste Letters van Leusden waarbij er chocoladeletters besteld konden worden. Niet alleen particulieren bestelden letters, maar ook bedrijven deden mee en de actie bleek een enorm groot succes.”

Daarna volgden nog de Liefste Familiebox, Liefste Paasontbijt, het Liefste Moederdagboeket. ,,Het leuke van al deze acties zijn ook de contacten met de verschillende ondernemers in Leusden. Iedereen reageert altijd enthousiast en staat open voor ideeën.” Alle acties leverden de vrouwen genoeg geld op om deel te kunnen nemen aan de HomeWalk. Naast eigen inschrijfgeld moeten alle groepen een bedrag van minimaal 7000 euro doneren dat ten gunste komt van het Kinderfonds.

ZELF ROUTE MAKEN De @Home-editie van de sponsortochten zorgt voor een logistieke puzzel voor de deelnemers. Gewoonlijk wordt de route door de landelijke organisatie uitgezet met drank- en etensposten onderweg. Afgelopen jaar konden de sportevenementen door corona niet doorgaan en dit jaar besloot de organisatie de @Home variant te introduceren, zodat de sponsortochten door konden gaan onder de dan geldende coronamaatregelen. Dat betekent voor de deelnemers dat zij zelf de route moeten maken en ook zelf zorgen voor drinken en eten onderweg. 

,,De route hebben we bijna rond. We willen rond etenstijd in Barneveld zijn waar op dat moment ook een andere Ladies’ Circle groep pauzeert en we wilden het Ronald McDonald Huis Utrecht opnemen in de route. Met 120 kilometer moet dat lukken, maar je moet ook nog de veiligheid van de route in de gaten houden, omdat je een deel in het donker moet lopen.” 

De deelnemers lopen als duo en een begeleider is op de achtergrond aanwezig met de auto om de tweetallen te vervoeren naar start- en eindpunten van de routes. ,,De meeste stukken zullen zo’n 10 tot 15 kilometer zijn en moeten goed te doen zijn voor iedereen.” Start en finish zijn bij café De Swartesteegh, hun vergader- en borrellocatie. Tussendoor mogen de deelnemers gebruik maken van de sportstudio van Cindy van Oostenbrugge aan de Hamersveldseweg. Zondag 27 juni 12.00 uur zullen de Homewalkers onthaald worden door burgemeester Gerolf Bouwmeester die in het verleden zelf ook heeft deelgenomen aan de HomeRide.

NIEUWE LEDEN WELKOM Ladies’ Circle Leusden bestaat op dit moment uit acht leden waarvan de laatste twee nieuwelingen begin corona-tijd bij de serviceclub instroomden. ,,Eigenlijk is elke vrouw tussen de 25 en 45 jaar die graag iets voor een ander doet welkom. Daarbij is het ook echt even tijd voor jezelf. Een maandelijkse vergadering beginnen we, normaal gesproken, met een etentje met elkaar. Het is een mooie combinatie van voor elkaar en voor jezelf. Je leert van elkaar, je stapt soms uit je comfortzone en je maakt gebruik van jouw pluspunten. Niets is verplicht maar je wordt wel uitgedaagd.”

Iedereen die interesse heeft, is welkom om een keer te komen kijken en mee te draaien. ,,Er ontstaan mooie vriendschappen bij de Ladies’ Circle.”

Meer informatie is hier te vinden op en op homewalk.nl. Doneren kan nog steeds via de link op die HomeWalk website.

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft als doel om gezinnen met een ziek kind dicht bij elkaar te brengen in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Het Kinderfonds ontvangt geen subsidie van de overheid en is geheel afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoren.

door Mariska Stehouwer