Onder meer met demonstraties werd de in ere herstelde fietscrossbaan feestelijk ingewijd.
Onder meer met demonstraties werd de in ere herstelde fietscrossbaan feestelijk ingewijd. Frits de Ruig

Leusden is officieel een Bikepark rijker

21 juli 2021 om 11:30 Overig

LEUSDEN Vrijdag vond de officiële opening van Bikepark Leusden plaats. De openbare fietscrossbaan in het Jan Banninkpark werd al enige tijd veelvuldig gebruikt, maar opende samen met wethouder Kiel en Vos nu officieel de poorten. 

Van de redactie

Voor het officiële deel gaf Hugo Fraanje (14) die het project destijds de spreekwoordelijke eerste zet gaf, nu ook letterlijk de eerste zet door de wethouders op een mountainbike van de startheuvel te duwen.

HANS VAN HAMERSVELD Met het project wordt een deel van het plan van Hans van Hamersveld (die inmiddels overleed) en Jan Hondelink om het Jan Banninkpark nieuw leven in te blazen gerealiseerd. Hondelink nam tijdens de opening zelf ook nog kort het woord en benadrukte het belang van sportieve mogelijkheden in de openbare ruimte voor de jongeren. De andere spreker, wethouder Kiel, sloot zich daarbij aan; ‘Het is ontzettend belangrijk voor het succes van het project dat jongeren zelf zo betrokken zijn’. 

De jongeren die vanaf het begin af aan bij het project betrokken zijn geweest met het ontwerpen en daarna het zelf graven van de baan, waren ook tijdens de opening het stralende middelpunt. Tijdens de demonstratie van Bikepark crews uit Roosendaal en Utrecht werden de rijders van de Bikepark Leusden Crew dan ook meteen uitgenodigd om mee te rijden. Voor een aantal best even spannend, maar daarna scheurden ze vol overtuiging achter het demo team aan over de grote jump lijnen. 

‘GAAF PROJECT’ Betrokken buurtsportcoach Roel Brinkman geniet van ieder moment: ,,Tijdens een openingsdag zie je hoeveel mensen aan het bikepark hebben bijgedragen. Iedereen die hier staat heeft ergens in dit project gezegd; ‘Wat een gaaf idee, wat kan ik doen?’. Dat heeft dit hele project tot een ongelooflijk succes gemaakt.’’ 

Milan Ombergen en Dani Koot in actie.
Wethouder Kiel liet zich ook van een sportieve kant zien.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie