Tientallen, vaak zelfs honderden, pakketjes gaan dagelijks op de post.
Tientallen, vaak zelfs honderden, pakketjes gaan dagelijks op de post. Kyra's Collection

Achterveldse Kyra heeft 55.000 volgers: ‘Ik begon met vijf truien vanuit m’n slaapkamer’

25 augustus 2021 om 07:49 Zakelijk

ACHTERVELD Na de zomer richt Kyra van de Vosse zich fulltime op haar nieuwe online bedrijf. In slechts zeven maanden bereikte ze het duizelingwekkende aantal van 55.000 volgers. En daarmee is ze én een influencer die meetelt, én een succesvolle startende onderneemster met haar eigen kleding- en accessoireslijn.

Arnoud J Spaaij

Kyra vertelt haar verhaal alsof ze al jaren bezig is met haar bedrijf. En eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. „Op m’n vijftiende was ik al online bezig. Met kleding, online shoppen en ook met leuke filmpjes maken. Eerst via Music League, nu is dat TikTok, zeg maar. Ik had toen best wel succes met die filmpjes”, zegt de 20 jaar jonge onderneemster over hoe het allemaal begon. „Het zat altijd al in m’n hoofd om een eigen webshop of iets te beginnen. Toen ik van het MBO kwam, brak ook corona uit. Online lessen volgen zag ik echt niet zitten. Dus ik dacht: ‘Ik neem een tussenjaar’, maar niets ging door. En toen ben ik me gaan oriënteren. Ik heb veel research gedaan over hoe je iets moet starten.”

Op m’n vijftiende was ik al online bezig. Met kleding, online shoppen en ook met leuke filmpjes maken. Eerst via Music League, nu is dat TikTok, zeg maar

ZOLDER Haar succesvolle accounts op social media waren voor een deel de basis om een webshop te beginnen. „Ik had al wel wat contact met leveranciers en heb dat verder uitgebreid. Ik begon met vijf truien. Die heb ik online op kyrascollection.nl gezet. Dezelfde dag verkocht ik al truien. Gewoon vanaf m’n slaapkamer. Dat was zeven maanden geleden. Ik had echt nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”, vertelt ze glunderend vanuit haar nieuwe bedrijfsruimte.

Zó hard ging het de afgelopen tijd... De slaapkamer was al snel te klein en dus verhuisde de voorraad kleding en accessoires naar de zolder van haar moeder. „Al snel moest m’n moeder met haar was naar beneden”, lacht Kyra, „en met zoveel bestellingen die iedere dag worden verzonden, moest ik wel naar een andere ruimte op zoek.”

EIGEN SMAAK Nu is Kyra iedere zondag, samen met haar vriend, op pad om de collectie uit te breiden. „Soms gaat er een vriendin mee. En echt heel leuk; dan doen we samen de fotosessie.” Alles gaat vervolgens online en daar weet de Achterveldse haar producten goed te presenteren. „Ik had al wel snel door hoe dat werkt. Je moet jezelf benoemen op social media. Ik ben nu vooral actief op Insta. Ik houd de andere social media natuurlijk ook bij.” 

Ik begon met vijf truien op kyrascollection.nl. Dezelfde dag verkocht ik al truien. Dat was zeven maanden geleden

Maar de keuzes die ze maakt met de kleding, sieraden en tassen moet absoluut ook één van de redenen zijn dat haar aantal volgers zo enorm groeit. „Wat ik biedt, is echt mijn eigen smaak. Ik vind het belangrijk dat het comfortabel zit en ook nog goed staat. Ja, nu weet ik inmiddels wel wat mensen graag willen hebben en ook kijk ik naar wat populair is. En ik wil het breed houden. Ook meiden met xxl-maten vinden bij mij wat leuks.”

MANNEN Kyra’s bedrijf groeit zeer snel en daar doet ze alles aan. Zo denkt ze ook over een mannenlijn: „Daar is vraag naar en vind ik ook erg leuk. Maar ik wil niet alleen groter worden, het moet ook naar m’n zin zijn, ik steek er al m’n liefde en tijd in. Want ik vind het echt zó leuk.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie