Burgemeester Bouwmeester overhandigt de kersverse wethouder Fenneke van der Vegte een flinke bos bloemen.
Burgemeester Bouwmeester overhandigt de kersverse wethouder Fenneke van der Vegte een flinke bos bloemen. Daan Bleuel

Fenneke van der Vegte geïnstalleerd, Joost van Herpen benoemd tot raadslid

3 september 2021 om 11:55 Politiek

LEUSDEN Fenneke van der Vegte neemt namens haar fractie GroenLinks-PvdA zitting in het college van burgemeester en wethouders. Van der Vegte werd donderdag tijdens een ingelaste raadsvergadering officieel geïnstalleerd.

door Daan Bleuel

Dat gebeurde daags nadat Erik van Beurden met een receptie afscheid nam van zijn wethoudersnetwerk. Van Beurden maakt, een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, de overstap naar het bedrijfsleven. Partijgenoot en raadslid Van der Vegte zal in ieder geval tot de verkiezingen de portefeuille van de vertrekkende Van Beurden in beheer nemen. 

‘GEEN TWIJFEL’ Fractievoorzitter Marcel Sturkenboom van GroenLinks-PvdA was in zijn nopjes met de opvolging van de geroutineerde bestuurder Van Beurden. ,,Intern was er geen enkele twijfel over de kandidatuur van Van der Vegte, toen de situatie daar om vroeg’’, zei Sturkenboom in een korte toespraak na de installatie van Van der Vegte. 

Hij voegde daaraan toe dat een informele consultatie bij de andere partijen in de Leusdense raad leerde dat Van der Vegte bij de anderen ook op krediet kon rekenen. Dat bleek tijdens de stemming zelfs nog een understatement; de benoeming van Van der Vegte tot wethouder werd unaniem gesteund. 

‘VEREERD MET VERTROUWEN’ De net benoemde wethouder zei ‘vereerd te zijn met het vertrouwen’ dat uit de stemming naar voren kwam. ,,Ik ben drie jaar raadslid geweest en heb van dat werk genoten’’, zei Van der Vegte in haar dankwoord.

,,Ik ga de samenwerking met collega-raadsleden wel missen’’, vervolgde ze. ,,Maar ik ben vast van plan ook als wethouder de komende zes maanden de goede dingen samen met u te gaan doen.’’

OUDGEDIENDE De opengevallen plaats in de gemeenteraad zal tot de verkiezingen worden ingenomen door oudgediende Joost van Herpen. Die liet na afloop van de plechtigheden weten nu niet van plan te zijn na de verkiezingen als raadslid verder te willen. De voormalige fractievoorzitter van het links-progressieve smaldeel in de Leusdense gemeenteraad werd gisteren ook meteen benoemd. 

Fractievoorzitter Sturkenboom toonde zich opnieuw tevreden met deze oplossing: ,,Joost is een zeer ervaren raadslid. We zijn verguld en blij met jou’’, voegde hij Van Herpen toe. Een flinke bos bloemen onderstreepte het welkom aan de ervaren nieuweling. 

Burgemeester Bouwmeester en Fenneke van der Vegte tijdens het afleggen van een belofte.
Joost van Herpen tijdens zijn benoeming tot raadslid van de fractie GroenLinks-PvdA.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie