Irene Veenendaal en Joyce Ockerse doen ook dit seizoen samen de coaching van Antilopen 1.
Irene Veenendaal en Joyce Ockerse doen ook dit seizoen samen de coaching van Antilopen 1. Ilse van der Werf

Plezier staat voorop bij KC Antilopen

15 september 2021 om 18:51 Korfbal

LEUSDEN Het leek wel een stel dartelende jonge veulens toen de korfballers van Antilopen net voor de zomervakantie weer een echte oefenwedstrijd mochten spelen. Het doel voor dit seizoen is vooral plezier maken en in de zaal stiekem toch ook meedoen om promotie.

Voor Irene Veenendaal wordt het haar derde en meteen ook laatste seizoen als hoofdtrainer van KC Antilopen. ,,Laten we hopen dat het nu wel een volledig jaar gaat worden, dat heb ik nog niet meegemaakt’’, begint Veenendaal het gesprek. ,,In mijn eerste seizoen werd de competitie net voor het einde van het zaalseizoen stilgelegd en vorig jaar speelden we slechts vier potjes op het veld.”

Het werd vanwege alle beperkingen een moeilijk en lang jaar. ,,De onzekerheid was dat je niet wist wanneer we weer zouden beginnen’’, legt Veenendaal, die nauw samenwerkt met haar assistent Joyce Ockerse, uit. ,,Eerst dachten we dat het om een korte periode zou gaan en zijn we heel hard aan onze fysiek gaan werken.”
,,Het duurde maar en duurde maar, dan is het moeilijk om de groep gemotiveerd te houden. Een paar spelers kozen er voor om meer tijd aan hun werk en privé te besteden. Dat begrepen we wel. In juni zijn we, toen het weer mocht, vol aan de slag gegaan. Het was net of je een paar dartele koeien zag die na de winter de wei in mochten.”

,,Zo blij was iedereen, terwijl het in eerste instantie alleen om onderlinge partijtjes ging. Net voor de vakantie speelden we nog een echte wedstijd tegen Telstar. Daar hebben we een fijn gevoel aan overgehouden.”
Waar Veenendaal en Ockerse ook een goed gevoel aan overhielden was het statement dat vanuit de selectie kwam. ,,Vrijwel iedereen is doorgegaan. Je ziet dat er echt een hechte vriendengroep staat. De oudste is net 29 geworden en het grootste deel is tussen de 23 en 19 jaar. Tegen elkaar zeggen ze dat ze nog jaren met elkaar samen willen spelen bij Antilopen. Dat is toch geweldig.”

De club uit Leusden wil in de zaal graag terugkeren naar de overgangsklasse, maar dat doel wordt niet heel erg uitgesproken. ,,Een paar jaar geleden lag de focus heel erg op presteren en je merkte dat dat niet goed werkte. We willen nu veel plezier met elkaar maken en kijken hoe ver we komen. Op het veld gaan we voor handhaving in de overgangsklasse. In de zaal kijken we gewoon hoe ver we komen. We hebben een jonge groep. Als we in een flow komen, dan kunnen we in de zaal heel ver komen, denk ik.”

door Peter Pos

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie