De accommodatie van MHC Leusden is uitstekend geoutilleerd.
De accommodatie van MHC Leusden is uitstekend geoutilleerd. Arnoud J Spaaij

Hockey: een leven lang bij MHC

21 september 2021 om 17:07 Hockey

LEUSDEN ‘Fijn om weer te komen’, klonk het aan het hek op de stick off van MHC Leusden. Het laatste weekeinde van augustus was er een feestelijke aftrap van het nieuwe seizoen met de stick-off.

Arnoud J Spaaij

Dat was een heerlijke dag vol hockey voor alle leden van MHC Leusden. De jeugd speelde als eerste onderlinge wedstrijden, langs de kant ontmoetten ouders elkaar en binnen kon je met de stick en bitje-actie kennis maken met hockey.

ALLE LEEFTIJDEN Bij de kinderen begint het, zo menen Gertjan van de Groep en George Spier. „We bieden een leven lang hockey”, vertellen de mannen met passie. „Voor iedere leeftijd hebben we activiteiten om je verbonden te blijven voelen met hockey.” Stick & bitje om kennis te maken en fun key hockey om gevoel te krijgen voor de 4- en 5-jarigen. Er is voor iedereen op een passend niveau wat te doen met hockey. „We hebben bijvoorbeeld trimhockey voor leden die geen competitie willen spelen en fithockey voor ouderen.” De club biedt G- en LG-hockey voor gehandicapten of spelers met een (licht) verstandelijke beperking en zoekt nog nieuwe spelers.

LEUSDENSE SFEER Bij de veteranen vanaf 35 jaar kom je vanzelf terecht als je gewoon lid blijft van de hockeyclub. Het vasthouden van leden gaat eigenlijk prima en, zo menen Van de Groep en Spier, heeft ook veel te maken met het gevoel en de sfeer. We zijn een Leusdense vereniging en die typische familiaire sfeer merk je en komt overal in de vereniging terug. Iedereen komt graag naar de club. „Met zo’n dag als vandaag, de stick-off, appelleren we ook zeker aan dat clubgevoel”, zegt Spier, „Het is een dag om elkaar weer te ontmoeten. En er zijn veel activiteiten. Bijna alle teams komen vandaag het veld op voor een onderlinge wedstrijd. Er is een groot springkussen voor de jeugd, een loterij met vele mooie prijzen en na afloop van de wedstrijden is het onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten. Iedereen kijkt uit naar het nieuwe seizoen.”

HOOGSTE NIVEAU MHC Leusden speelt met de eerste dames en heren senioren op een mooi niveau. De Jongens A1 spelen op het hoogste landelijke niveau. Daar is men bij MHC Leusden terecht trots op. „Het is het resultaat van vijf, zes, zeven jaar vasthoudend beleid”, legt Spier uit. „We hebben een consistent beleid met training, trainers en veel eigen kweek”, vult Van de Groep aan.

SPORTAKKOORD MHC Leusden is een van ondertekenaars van het sportakkoord in gemeente Leusden. Het convenant regelt de samenwerking en het sportaanbod in Leusden.

Meer informatie op: www.mhcleusden.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in de Leusder Krant verscheen. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-55780473 of a.wagemans@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie