Afbeelding
Nederland Schoon

Vrijwilligers gezocht voor schoonmaakactie Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

14 september 2021 om 13:08 Natuur en milieu

REGIO Nederland Schoon en de Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug slaan de handen ineen om zwerfafval te verminderen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de drukst bezochte nationale parken in Nederland en sinds het uitbreken van de coronapandemie is het aantal bezoekers alleen maar toegenomen. ,,Met het aantal bezoekers neemt helaas ook de hoeveelheid zwerfafval in het park toe”, maar het park heeft de ambitie om in 2026 volledig plasticvrij te zijn.

In oktober - tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie (16 tot en met 24 oktober) - organiseren Nederland Schoon en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug daarom een opschoonactie waarmee tot wel 200 kilometer aan wandelpaden volledig zwerfafvalvrij gemaakt wordt. Tijdens deze week zullen zogenaamde ‘clean teams’ samen met vrijwilligers zwerfafval opruimen dat op en rondom de paden ligt. 

Door gebruik te maken van app Litterati, brengen ze in kaart wat voor type afval waar ligt. ,,Die informatie helpt ons bij het doen van onderzoek naar zwerfafval, waarmee het zwerfafvalprobleem bij de bron kan worden aangepakt. Hierdoor kunnen we samen tot structurele oplossingen komen, die het Nationaal Park schoonhouden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie