Anneke Drost en Alemke Greving begeleiden samen je leefstijl.
Anneke Drost en Alemke Greving begeleiden samen je leefstijl. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

CooL helpt bij aanpassen van leefstijl: ‘Samen sterk’

23 september 2021 om 15:39 Zakelijk

LEUSDEN Bijna iedereen eet wel eens ongezond, maakt te weinig uren slaap of beweegt niet voldoende. Maar niet zelden ontstaan er dan gezondheidsproblemen. Daarvoor is er nu CooL.

Arnoud J Spaaij

Ongeveer de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. En nog veel meer mensen leven een ritme met gewoontes die leiden tot overgewicht. Met alle gevolgen van dien. Diabetes type 2, hart- en vaatziekten, apneu en/of artrose kunnen het gevolg zijn van de leefstijl die leidde tot dat overgewicht.

Alle reden om je gewicht en leefstijl in de gaten te houden of aan te passen. Maar de ijzeren discipline die dat vraagt als je er in je eentje mee aan de gang gaat is een hele opgave.
Anneke Drost van LAB17.nl en Alemke Greving van Academas Fysio Training & Health hebben de handen ineengeslagen. Samen bieden ze in Leusden CooL aan. CooL is een programma voor iedereen die blijvend gewicht wil verliezen door het aanpassen van leefstijl.

VERZEKERING Het CooL-programma (Coaching op Leefstijl) heb je 2 jaar lang aanreikingen, bijeenkomsten en begeleiding van een gekwalificeerde leefstijlcoach. CooL is een door ziekenkostenverzekeraars erkende methode voor mensen met overgewicht. Na een huisartsverwijzing wordt het programma geheel vergoed uit het basispakket zonder eigen risico. 

„Als leefstijlcoach motiveren we je om jouw leefstijl blijvend te veranderen. Hoe je dat doet, leggen we uit en stimuleren we. Het resultaat is dat je je vitaler voelt en beter in je vel zit. Tijdens het volgen van het programma komen voeding en eetgewoontes aan bod. Maar ook kijken we hoe je slaapt, of je voldoende ontspanning vindt en hebben we aandacht voor andere levensritme bepalende gewoonten. Het doel van het programma is om inzicht te geven welke gezonde keuzes bij jou passen,” leggen Anneke en Alemke uit. Beiden hebben elk een eigen praktijk maar ze vonden elkaar in een samenwerking waarbij ze elkaar, met ieder hun specialismen, binnen CooL perfect aanvullen.

SAMEN CooL kent een aantal momenten waarop informatie wordt gedeeld in een groep. Dit naast het persoonlijke contact met je eigen leefstijl-coach. „Het eerste jaar zijn er acht groepsbijeenkomsten, bedoeld om informatie te krijgen en ervaringen te delen. Je stimuleert elkaar en het zorgt ervoor dat je niet alleen staat in je streven af te vallen,” zegt Anneke, „Per individu geven we je verder inzicht in veranderingen passend bij jouw leven in vier persoonlijke coach-gesprekken. Het tweede jaar kent ook acht groepsbijeenkomsten en vier coachgesprekken. Daarin is er verdieping op de onderwerpen van het eerste jaar. Er zijn standaarden over een gezonde leefstijl. Hoe daar te komen, dat doe je op je eigen manier.”

„Afvallen en bewegen horen zeker bij elkaar,” zegt Alemke, „Dus naast je leefstijl kijken we wat er bij je past als het om bewegen gaat. Ook dat is een persoonlijk gevoel dat voor ieder anders is en je alleen volhoudt als het bij je past.”

De CooL-programma’s starten op 24 september en ook nog op 13 oktober. Ze vinden plaats op woensdag- en vrijdagavond. Informatie en opgeven: www.lab17.nl, tel. 06-10379157 of www.academas.nl, tel. 033-4343939.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie