Afbeelding
Eduardus Lee

Valleiconcerten starten opnieuw: donderdag 14 oktober weer eerste concert

26 september 2021 om 07:30 Muziek

LEUSDEN Donderdagavond 14 oktober geeft het bekende ensemble Combattimento een concert in de Dorpskerk in Leusden-Zuid. Hiermee pakt de Stichting Valleiconcerten de draad weer op na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar.

Dat Combattimento het concertseizoen opent heeft een reden: bij voorgaande optredens reageerde het Leusdense publiek enthousiast op dit Barokensemble. Combattimento heeft een eigen klank en speelwijze: vurig en stijlbewust. Het ensemble steekt oude muziek in een iets moderner jasje: hier en daar wat dynamischer of zelfs wat ruiger.

Het programma dat Combattimento dit jaar brengt heet Frizzante, vol Italiaanse barokmuziek uit het rijke en gevarieerde 18de-eeuwse repertoire. De grootmeester van de Italiaanse barok Vivaldi ontbreekt niet. Combattimento voert onder meer één van zijn celloconcerten uit. Maar ook Domenico Scarlatti en Caldara staan op het programma. Eén van de uit te voeren componisten is geen Italiaan maar een Bohemer: Biber, schepper van betoverende en ontroerende vioolmuziek. Bekend zijn de Rosenkranssonaten, vijftien vioolsonaten die elk een moment uit het leven van Christus verbeelden. Combattimento speelt van Biber een Partita voor twee viola d’amores. Verder komen ook minder bekende componisten als Dall’Abaco, Sammartini en Galuppi aan bod.

PROGRAMMA Op 18 november komt meesterpianist Hannes Minnaar naar De Dorpskerk met onder andere Bachs Goldbergvariaties. Wishful Singing brengt op 9 december een kerstprogramma. Op 13 januari spelen de cellist Dmitri Ferschtmann en de pianiste Mila Baslawskaja hun programma ‘Russische ziel’. Trio’s van Beethoven en Schubert worden op 17 februari ten gehore gebracht door het Deltatrio. Op 10 maart is er een bijzonder concert, ‘Meesters van Morgen’: twee jonge solisten, Nikola Meeuwsen, piano en Inge van Grinsven, harp en het Belinfante strijkkwartet laten horen waarom ze als veelbelovend te boek staan. Het seizoen wordt op 21 april afgesloten door meesterpianist: Ronald Brautigam met een Schubertprogramma.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er voorlopig geen abonnementen worden gekocht. Voor elk concert afzonderlijk zijn in de maand voorafgaande aan het concert kaarten beschikbaar. Kijk voor de wijze van bestellen op de website van de stichting.

Gezien de beperkte mogelijkheden die de kerk biedt aan mensen die afstand willen houden heeft de stichting besloten om slechts 75 procent van de capaciteit te benutten. Ook is een corona-toegangsbewijs nodig (QR-code of vermelding in het gele vaccinatieboekje).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie