Esther en Wouter zijn helemaal tevreden met hun nieuwe woning aan de Lamoen. Hun toekomst staat en is op nummer 1.
Esther en Wouter zijn helemaal tevreden met hun nieuwe woning aan de Lamoen. Hun toekomst staat en is op nummer 1. Privéfoto
Ondernemer in beeld

Esther en Wouter verheugen zich op Leusden: ‘Onze toekomst is op 1’

22 oktober 2021 om 15:42 Zakelijk

LEUSDEN Ze wonen sinds een paar weken samen in zijn woning. Esther en Wouter uit Amersfoort wilden samen iets nieuws beginnen. Ingeborg Vissers van Succes Makelaars begeleidde het stel naar Lamoen 1 in Leusden.

door Peter Beijer

Esther (26) en Wouter (29) verheugen zich op hun aanstaande verhuizing naar Leusden. Het stel heeft het prima naar de zin in hun Amersfoorts appartement, maar het vooruitzicht op de nieuwe woning met tuin en veel ruimte zorgt nu al voor een tevreden glimlach.

Esther en Wouter wonen sinds enkele weken samen. Wouter had al plannen voor een ander huis. ,,Ik zit hier zeven jaar en was de afgelopen twee jaar al bezig met plannen voor de koop van een nieuw huis. Toen Esther bij mij introk, kwamen wij tot de conclusie dat we samen iets nieuws willen beginnen. In juni van dit jaar hebben wij de knoop doorgehakt. Wij zijn eerst zelf op zoek gegaan, maar we kwamen er achter dat het beter is om de kennis en expertise van een makelaar in te roepen. Met hulp van Ingeborg Vissers van Succes Makelaars en Financiële Diensten zijn wij verder op zoek gegaan.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De zonnige achtertuin gaat een decor vormen van de toekomst van Wouter en Esther. - Foto: Succes Makelaars

Ingeborg kwam niet geheel toevallig op het pad van Esther en Wouter. Esther vertelt: ,,Ingeborg ken ik al jaren van korfbal en zij is de moeder van een vriendin van mij. Het eerste gesprek voelde direct heel prettig. We zaten ontspannen buiten in de tuin, lekker in het zonnetje. We bespraken onze woonwensen en we kregen daarbij ook direct financieel advies.”

Het huisnummer is symbolisch: Ons nieuwe huis is de plek voor onze toekomst samen en dat staat op nummer 1

Wouter: ,,Ik was vooraf heel stellig en wilde mijn huidige woning verkopen. Maar Ingeborg adviseerde mij om de woning te verhuren. Dat was financieel een stuk gunstiger. Ze heeft ook onze hypotheek geregeld. Het is fijn als alle complexe zaken die bij de koop van een huis komen kijken door dezelfde persoon behandeld worden. Er zijn toch altijd dingen waar je geen rekening mee houdt en Ingeborg dacht overal aan. Dat gaf ons heel veel rust.”

Ingeborg was voor Wouter en Esther de juiste persoon op het juiste moment. Esther: ,,Ze behoedde ons tegen overhaaste beslissingen. ‘Laat het bieden maar aan mij over’, drukte ze op ons hart. Haar ervaring heeft ons geld bespaard en een mooi huis opgeleverd.” Wouter: ,,De overeengekomen koopsom valt onder de vrijstelling van de overdrachtsbelasting. Dat scheelt ons een paar duizend euro. Ik wist niet eens dat ik daar aanspraak op mocht maken.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De hoekwoning biedt genoeg ruimte, rust en een fraaie carport. - Foto: Succes Makelaars

Het nieuwe onderkomen voor Wouter en Esther wordt Lamoen 1. Het huisnummer is symbolisch. ,,Ons nieuwe huis is de plek voor onze toekomst samen en dat staat op nummer 1”, zegt Esther. ,,Een mooie ruime hoekwoning met drie slaapkamers, dakkapel en een heerlijke tuin.”

Het vertrek vanuit Amersfoort en de komst naar Leusden gaat niet leiden tot heimwee. Esther lacht: ,,Ha, ha, nee zeker niet. Ik ben opgegroeid in Leusden en sport fanatiek bij korfbalvereniging Antilopen. Amersfoort is nog steeds om de hoek. Een kwartiertje fietsen en je bent in de binnenstad. Wouter: ,,Ik ben een geëmigreerde Amsterdammer. Voor mij is Leusden weinig anders dan Amersfoort. Onze nieuwe woonplaats is lekker groen en ruim opgezet. Dat bevalt mij wel. Ik ben sinds kort lid van de squashvereniging in Leusden. We gaan een fijn leven tegemoet op nummer 1 in Leusden. We hebben er zin in.”

Dit artikel wordt u aangeboden door:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie