Afbeelding
Daan Bleuel

Gemeente schadevrij; exploitatieverlies zwembad Octopus volledig gecompenseerd

16 oktober 2021 om 13:00 Politiek

LEUSDEN De gemeente krijgt een voorschot van ruim 325.000 euro, waarmee de tekorten van zwembad Octopus werden gedekt, volledig vergoed door het rijk. Dat meldt het college in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

Daan Bleuel

Het zwembad werd in 2020 hard getroffen door de beperkende coronamaatregelen. Het bad was daardoor zeer beperkt geopend en zelfs lange tijd helemaal gesloten. Ondanks het feit dat de exploitant, SRO Leusden bv, een beroep deed op compensatieregelingen die daarvoor bedoeld waren en het daarnaast zo zuinig mogelijk deed, resteerde uiteindelijk toch een tekort van 326.000 euro. 

IJSBANEN EN ZWEMBADEN In 2020 maakte de rijksoverheid bekend 100 miljoen vrij te maken om de exploitatietekorten van ijsbanen en zwembaden over dat jaar te compenseren. Voor de eerste helft van 2021 werd nog eens 80 miljoen in het vooruitzicht gesteld. 

In augustus kreeg de gemeente te horen dat de gemeentelijke claim van ruim 325.000 euro werd gehonoreerd. Daarmee kon Octopus het jaar 2020 boekhoudkundig op 0 afsluiten. Ook de gemeente kwam er schadevrij vanaf.

VERWACHTING De balans over de eerste twee kwartalen van 2021 moet nog worden opgemaakt. ,,De verwachting is dat ook het exploitatietekort over het eerste halfjaar van 2021 volledig wordt gecompenseerd’’, schrijft het college. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie