Afbeelding
St. Opera Leusden

Doek Op: een muzikaal verrassingspakket

24 oktober 2021 om 11:31 Podiumkunsten

LEUSDEN De Stichting Opera Leusden presenteert op 5 en 13 november de voorstelling ‘Doek Op! (Een nieuw begin, we mogen weer)’. Het is een afwisselende voorstelling met zeer breed spectrum aan muzikale nummers.

Fabian Egli is de regisseur van het stuk en de conférencier. ,,Ik heb in Heilbronn in Duitsland 15 jaar lang het kerstcircus gepresenteerd en co-geregisseerd. Zo heb ik ervaring in het verbinden van zeer verschillende artistieke bijdragen.” Egli is een Zwitser en is opgeleid als operazanger in Stuttgart en Amsterdam. Hij heeft in opera’s als ‘Le Nozze di Figaro’ en ‘La Boheme’, maar ook in musicals als ‘Evita’ en ‘Dracula’ gespeeld. Ook deed hij mee aan de twee operaproducties, die de Stichting in 2017 en 2018 op de planken zette.

‘Doek op! is een bijzondere producties voor de Stichting. Uiteraard zullen er aria’s in de voorstelling te horen zijn, maar het muzikale palet is veel breder. Het is een muzikaal verrassingspakket van Händel tot Sonneveld en Sinatra. ,,Voor iedere smaak is er iets te vinden”, zegt Egli. ,,We zijn gewoon allemaal erg blij dat we weer op de planken mogen staan en samen een mooie voorstelling maken. We hebben er erg veel zin. We willen nieuwe dingen meemaken en het leukste uit de kast trekken.”

De voorstelling gaat over een groep kunstenaars, die niet meer kan optreden en nu in de fabriek aan de lopende band werkt en weer snakt om een voorstelling te maken. Het verhaal wordt door afwisselende nummers verteld.

,,De Stichting is er trots op dat ze er in geslaagd is een groot deel van de cast van de vorige opera’s nu ook weer te verwelkomen in deze voorstellingen, zoals Fabian Egli, Wishful Singing, Kaspar Kröner, het projectkoor onder leiding van Ineke Geleijns en dansschool Studio Pauline”, zegt Ton Weevers, voorzitter van de Stichting.
,,Daarnaast hebben wij enkele nieuwe solisten, te weten Leusdenaar Coert van den Berg, ex-stadsdichter van Leusden Gerhard te Winkel, een jonge soliste Anne van Amerongen en drie jonge acteurs”, gaat Weevers verder.

De voorstellingen van Stichting Opera Leusden hebben altijd een bijzondere opzet. Er doen gelouterde solisten mee met en internationale carrière en Leusdense dansers en zangers en in dit geval een dichter. De eerste twee keren werkte de combinatie goed. Alle betrokkenen hebben er vertrouwen in dat het ook nu weer een succesvolle combinatie zal zijn.

De voorstelling wordt gespeeld op 5 en 13 november in het ECI Theater (Het voormalige AFAS gebouw). De voorstelling begint om 20.30 uur en de kaarten kosten 17,50 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie