Afbeelding
Roda46.nl

Henk Bransen overleden: een Roda-man in hart en nieren

27 oktober 2021 om 09:40 Mensen

LEUSDEN Op 91-jarige leeftijd is dinsdag 26 oktober Henk Bransen overleden. Bransen was een Roda’46-man in hart en nieren. De Leusdense voetbalclub vulde een groot deel van zijn leven, schrijft het algemeen bestuur op de clubwebsite naar aanleiding van zijn overlijden.

Bransen – binnen de club met respect aangeduid als meneer Bransen - was sinds 2008 lid van verdienste. Henk Bransen is in 1946, zo staat te lezen op de website van Roda’46, een puber van 16 jaar. Hij behoort, samen met zijn broers Wim en Bep, tot de jongeren die het dorp Hamersveld onveilig maken door bijna dagelijks te voetballen. Dikwijls worden ze weggejaagd door de veldwachter, die het voetbal op straat maar niks vindt. Omdat de jongens van de Hamersveldse- en de Asschatterweg, destijds vrijwel de enige straten van de bebouwde kom, bij het voetballen steeds meer last ondervinden, komen de vaders van de voetballende jongens op 15 september 1946 bij elkaar en besluiten een voetbalclub op te richten.

Onder de zestien personen die bijeenkomen in het café van Tinus van de Pol aan de Zwarteweg, is de vader van Henk Bransen, Hubertus. Hubertus Bransen wordt de eerste penningmeester van de club.

TRAINER Henk Bransen is jarenlang trainer van de jeugd. Hij is zijn tijd ver vooruit door niet alleen jeugdteams te trainen, maar ook aan alle jeugdspelers techniektraining te geven. Nog steeds zijn er spelers bij de club die goede herinneringen hebben aan hem en met ontzag spreken over ‘meneer Bransen’. Hij fluit tot op hoge leeftijd wedstrijden voor zijn club. Lange tijd woont Bransen op de Birkt in Amersfoort. Meerdere keren per week fietst hij door weer en wind naar Leusden om training te geven. In het weekend is hij ook steevast op de Roda-velden aanwezig op de wedstrijden te aanschouwen.

TROUW Op hoge leeftijd keert Bransen terug naar Leusden en gaat hij samen met zijn vrouw in Woonzorgcentrum ’t Hamersveld wonen. Tot de coronapandemie is Bransen nog regelmatig te gast op het Burgemeester Buiningpark om de verrichtingen van zijn club te volgen. Ook de uitwedstrijden van het eerste zondagelftal volgt hij trouw.

Een half jaar geleden brak de Leusdenaar zijn heup. Bovendien ging zijn geheugen achteruit, waarna hij werd opgenomen in het Lisidunahof. Daar overleed hij afgelopen dinsdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie