Afbeelding
Pixabay

Bloedsuikertest in apotheek de Hamershof

1 november 2021 om 09:22 Zorg

LEUSDEN De maand november staat in apotheek de Hamershof in het teken van diabetes. Op maandag 8 november start de Diabetesweek in apotheek de Hamershof. Iedereen met een verhoogd risico op diabetes kan van maandag 8 november tot en met vrijdag 12 november ’s ochtends (9.00 tot 12.00 uur) naar de apotheek komen om de bloedsuikerwaarde te testen.   

Op dit moment zijn er 250.000 mensen in Nederland die diabetes hebben, maar het nog niet weten. Om deze mensen op te sporen en om diabetes onder de aandacht te brengen, wordt de Diabetesweek georganiseerd. In deze week kunnen mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2 gratis hun bloedsuikerwaarde testen. Door middel van een klein vingerprikje wordt bij iemand de bloedsuikerwaarde gemeten;  in slechts vijf seconden volgt al een resultaat.

Met behulp van een simpele diabetes-test ‘Hoeveel risico loop jij op diabetes type 2?’ wordt een eventueel verhoogd risico in kaart gebracht. Deze test -bestaande uit acht vragen- is op te halen in de apotheek of zelf te doen op www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-test

Een afspraak voor het testen van de bloedsuikerwaarde is niet nodig. Het is ook niet noodzakelijk dat iemand nuchter is voor de test. Aan de test zijn geen kosten verbonden.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie