Afbeelding
BDU Media
Ingezonden

‘Schenk derde coronavaccin aan mensen in arme landen’

4 november 2021 om 13:27 Opinie

,,Dit is een oproep van Olga Badal, inwoner van Leusden, aan mensen die niet alleen aan zichzelf denken. Oproep: doneer je derde coronavaccin aan mensen in arme landen. Olga doet dat bij deze.”

,,Rijke landen zouden hun verantwoordelijkheid moeten nemen en het afgesproken percentage aan coronavaccins aan arme landen moeten leveren. Deze afspraak wordt bij lange na niet nagekomen. De WHO zou hierin veel stringenter moeten optreden. Ook dat gebeurt helaas niet. Het vaccin is tot nu toe maar mondjesmaat geleverd; het is hoofdzakelijk bij beloftes gebleven.”

,,Dagelijks lijden en sterven velen, omdat zij geen toegang hebben tot een vaccin. Dit is naar onze mening echt niet nodig. Laten wij, inwoners van Nederland, in actie komen voor de minder bedeelden onder ons, waarmee wij de aarde delen. Laten wij samen de verantwoordelijkheid dragen. En laten wij delen! Wij kunnen niet langer wegkijken, wij kunnen niet langer een muur om Nederland trekken, wij kunnen niet meer zeggen dat de grenzen opengaan, maar dat het virus erbuiten blijft. Wij zijn pas relatief veilig, als iedereen op aarde gevaccineerd is. Als er gedeeld wordt met mensen die geen toegang hebben tot de meest basale voorzieningen.”

,,Laten wij als burgers de eerste stap zetten. Laten wij de overheid dringend vragen om in plaats van ons een derde vaccin te geven, deze gelden aan mensen in arme landen te doneren voor hun eerste en tweede vaccin.”

(De brief in de bijlage is naar de Tweede Kamer en alle fractievoorzitters van de partijen gestuurd. Wij verzoeken u om de brief te willen publiceren).

Olga Badal,
Gerda Wiertz.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie