Prins Coördinaat presenteert zich aan het publiek.
Prins Coördinaat presenteert zich aan het publiek. Arnoud J Spaaij

Prins Carnaval bekend gemaakt in Achterveld

7 november 2021 om 08:10 Evenementen

ACHTERVELD Met een aangepast programma lukte het carnavalsvereniging De Puupenkoppen toch weer een nieuwe Prins Carnaval te introduceren. Zaterdagavond kwam Patrick Lipholt in Puupenkoppenland tevoorschijn als Prins Coördinaat.

Arnoud J Spaaij

Een vervroegd programma, omdat om middernacht het feest wegens de coronaregels moest eindigen. Alles was ten opzichte van het bekende programma een uurtje eerder. Prins IJstijd en adjudant Tijdloos werden, alsof de verwachte nieuwe ijstijd nu al zou beginnen, bedankt voor hun diensten en gingen, voorzien van Friese doorlopers, er al klunend vandoor. IJsbrand Zwanenburg en Richard Ernsten tekenden het afgelopen jaar voor de prinsen- en adjudantenrol en deden dat vooral online. Alles heeft zijn tijd en dus werden ze ijskoud aan de kant gezet zodat om 22:11 uur de show van de prins voor het carnaval 2022 kon beginnen.

SHOW Om 11 minuten over 10, een uur eerder dan normaal, werd op het podium een indrukwekkende kluis met cijferslot het middelpunt van het feest. De bekendmaking van de nieuwe prins carnaval bleek een uitgebreide show. Twee boeven in gestreepte gevangenispakken zochten naarstig naar de juiste combinatie om de kluis te kunnen openen. En juist op het moment dat het dievenduo had uitgezocht wat er in de kluis zat, verscheen de sterke arm der wet. Twee agenten konden de nieuwe prins carnaval bevrijden uit zijn benarde positie. Vanuit de kluis verscheen prins Coördinaat.

ZOEK HET UIT Prins Coördinaat gaat normaal door het leven als Patrick Lipholt. Hij woont met zijn twee kinderen in Kiependarp. De tekenaar-werkvoorbereider bij BAM heeft als hobby geocaching. Hij zoekt het dus vaak uit waar hij de buit - de cache - kan vinden. Hij wil graag dat de carnavalsvierders in Puupenkoppenland dit seizoen ook alles uitzoeken. Daarom hanteert hij het thema ‘Zoek het uit!’.

SECONDANTEN De adjudanten van de prins zijn beiden door de carnavalswol geverfde carnavalisten. Adjudant Noord is Alex Houtveen. Hij is oud prins, was meerdere malen adjudant en was ook president van de vereniging. Adjudant Oost is Marcel Scholtus, eveneens oud prins en was meerdere malen adjudant.

WISSELINGEN Raadslid Hase van de Vosse werd tot zijn verrassing geëerd met de Zilveren Puup. Een onderscheiding voor 111 maanden raadslid van De Puupenkoppen en hij is tevens in die periode prins geweest.Als nieuw raadslid werd Richard van Rhee geïnstalleerd. Richard komt met zijn Ilonka en kinderen uit Leusden en ze zijn in Achterveld bekend van Kavel-75.

PUBLIEK Vanuit Hooglanderveen was carnavalsvereniging De Keuters naar Puupenkoppenland getogen. Met de gastraad was de belangstelling voor de bekendmaking in feestzaal Ons Gebouw niet onaardig. Ongeveer 150 gasten genoten van het feest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie